11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalIsraelul ar putea ataca Iranul, potrivit unor informatii despre programul nuclear iranian!

Israelul ar putea ataca Iranul, potrivit unor informatii despre programul nuclear iranian!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Atenție părinți: Traficanții de persoane și agresorii sexuali fac ravagii pe internet

Traficanții de persoane și agresorii sexuali se adaptează rapid...

Disperare mare pentru fermieri: prețurile cerealelor continuă să scadă

Disperare mare pentru fermieri după ce prețurile cerealelor au...

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Israelul a avertizat ca va ataca Iranul, in baza unor informatii potrivit carora regimul islamist de la Teheran ar putea avea in circa o luna suficient uraniu pentru fabricarea unei bombe atomice.

Institutul american pentru Stiinta si Securitate Internationala a anuntat intr-un raport ca Iranul ar putea produce in aproximativ o luna suficient uraniu imbogatit pentru fabricarea unei bombe nucleare, informeaza ziarul USA Today.

Zilele trecute, un parlamentar iranian anunta ca regimul de la Teheran a suspendat momentan activitatile de purificare a uraniului pana la nivelul de 20 la suta, in contextul acuzatiilor Occidentului referitoare la componenta militara a programului nuclear iranian.

„A fost suspendata productia pentru ca nu este necesar uraniu purificat la nivelul de 20%”, afirma Hossein Naqavi Hosseini, purtatorul de cuvant al Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe. Insa, duminica, un alt deputat iranian, Alaeddin Boroujerdi, presedintele Comisiei parlamentare pentru Securitatea nationala, a declarat ca activitatile de imbogatire a uraniului la nivelul de 20% continua.

In acest context, Danny Danon, adjunctul ministrului israelian al Apararii, a avertizat ca Israelul ar putea ataca instalatiile nucleare iraniene.

„Noi am spus foarte clar de fiecare data ca Israelul nu va sta sa priveasca la modul in care Iranul va dezvolta armament care sa aseze Israelul, intregul Orient Mijlociu si chiar intreaga lume sub umbrela de teroare iraniana”, a atras atentia Danny Danon.

Israelul, Statele Unite si mai multe tari occidentale suspecteaza Iranul ca incearca sa fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzatiile.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri