Acasă Social Au inceput lucrarile la SCUTUL AMERICAN de la Deveselu!

Au inceput lucrarile la SCUTUL AMERICAN de la Deveselu!

43

Astazi au inceput lucrarile la scutul american de la Deveselu, la ceremonia de marcare a demararii lucrarilor au participat presedintele Traian Basescu, ministrul Apararii Mircea Dusa, oficiali NATO si ai SUA.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Delegatia americana prezenta la eveniment este condusa de James Miller, adjunctul secretarului apararii pentru politica de aparare, si include alti inalti oficiali din cadrul Departamentului Apararii, Departamentului de Stat si comandamentelor fortelor americane din Europa.

Din partea conducerii NATO participa la eveniment ambasadorii Alexander Vershbow, Secretar General Adjunct, si Sorin Ducaru, asistent al Secretarului General al NATO pentru amenintari emergente de securitate.

Totodata, sunt prezenti reprezentanti ai ministerelor afacerilor externe din Polonia si Turcia, state care gazduiesc sau vor gazdui componente ale sistemului american de aparare impotriva rachetelor balistice si care contribuie, astfel, la sistemul antiracheta al NATO.

Din partea MAE roman participa Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice. De asemenea, mai iau parte la eveniment oficiali din institutii centrale de stat si conducatori ai autoritatilor locale.

Ceremonia, prevazuta initial pentru ora 11.45, a inceput in jurul orei 12.15, dupa sosirea presedintelui Traian Basescu.

La eveniment este prezenta fanfara militara si militari ai Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”.

Ceremonia se desfasoara pe pista bazei de la Deveselu, unde au si aterizat cele cateva elicoptere cu care au sosit mai multi dintre participanti.

Sursa: mediafax.ro

Articolul precedentIsraelul ar putea ataca Iranul, potrivit unor informatii despre programul nuclear iranian!
Articolul următorUnde sa amplasam si un scut anti-politician-mioritic?