16.4 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăStirea zileiIsraelul e de neinduplecat! Atacuri cu fosfor in Liban si rachete in...

Israelul e de neinduplecat! Atacuri cu fosfor in Liban si rachete in Siria! Urmeaza invazia terestra!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Autoritatile internationale duc munca de lamurire cu responsabili israelieni pentru a limita actiunile doar la obiective militare, fara a fi afectata populatia civila. Armata israeliana este de neinduplecat si a atacat sudul Libanului, unde s-ar afla pozitii ale Hezbollah si aeroporturile din Alep si Damasc (Siria) de unde se crede ca se aprovizioneaza Hamas si Hezbollah.

Trupele israeliene au lovit pozitii ocupate in sudul Libanului de miscarea siita Hezbollah, un aliat al Hamas, care a anuntat ca se implica in conflict pentru cauza palestinienilor din Gaza. Hezbollah a sustinut ca deja patru din luptatorii sai au fost ucisi in ciocnirile cu Israelul. Israel ar fi folosit si fosfor alb pe campurile din sudul Libanului pentru a distruge vegetatia si a beneficia astfel de o vizibilitate mai buna.

Hezbollah este cunoscuta pentru tacticile foarte bune de camuflaz care au functionat cu succes in razboiul din 2006 contra Israelui. Armata israeliana a raportat sambata o serie de incidente in nordul Israelului, precum tragerea unei rachete antitanc catre satul Baram de catre luptatorii Hezbollah, care a ranit trei soldati israelieni, unul grav si doi usor.

Atacuri israeliene asupra aeroporturilor din Damasc si Alep din Siria au dus la intreruperea activitatii acestora si s-au soldat cu uciderea unui angajat, a relatat duminica presa de stat siriana, citata de dpa, potrivit Agerpres. Un angajat a fost ucis la aeroportul din Damasc si un altul a fost ranit, a transmis agentia de stat SANA, care a citat o sursa militara. Potrivit SANA, atacurile cu rachete, produse duminica dimineata devreme, au fost simultane si ca pistele au fost avariate.

Ministerul Transporturilor sirian a declarat ca toate cursele care urmau sa soseasca pe aeroporturile din Damasc (sud-vest) si Alep (nord-vest) au fost redirectionate spre Aeroportul International Latakia (vest). Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat atacurile si a mentionat ca este pentru a treia oara in 10 zile cand aeroportul din Alep este lovit de Israel, care nu a comentat aceste relatari. Insa Israelul a acuzat Iranul ca transfera arme gruparilor militante active in Siria prin intermediul curselor aeriene catre aceste aeroporturi. Iranul a fost principalul sustinator al presedintelui sirian Bashar al-Assad de la inceperea revoltei impotriva regimului sau, in 2011.

Israelul bombardeaza constant tinte din Siria vecina, sfasiata de razboi, intr-un efort de a impiedica dusmanul sau declarat, Iranul, sa-si extinda influenta in aceasta tara.

Ultimele stiri