Jaf la o casa de amanet din Constanta, hotii profitand de faptul ca angajatele dormeau cu usa deschisa. Acestia au fugit cu doua kilograme de aur si bani in valoare de 100.000 de lei.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Constanta, alarma a fost data luni dimineata, in jurul orei 04.30, dupa ce doua persoane necunoscute au patruns intr-o casa de amanent aflata la intersectia strazilor Soveja cu Stefanita Voda si, dupa ce le-au amenintat pe vanzatoare cu o surubelnita, au fugit cu bani si doua kilograme de aur, valoarea totala a prejudiciului fiind estimata la aproximativ 100.000 de lei.

Ulterior atacului, una dintre cele doua vanzatoare a suferit un atac de panica, fiind necesara interventia unui echipaj de la Ambulanta pentru a o stabiliza.

La fata locului a ajuns urgent o echipa de interventie a IPJ Constanta, care a stabilit ca, in momentul atacului, cele doua vanzatoare dormeau intr-o camera invecinata incaperii in care functiona casa de amanet si uitasera usa de la intrare deschisa.

„La acest moment s-a format un cerc de suspecti si se fac toate demersurile pentru identificarea si retinerea acestora. In cauza, se fac cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de talharie calificata”, a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, Carmen Serbanescu.

Casa de amanet jefuita era dotata cu camere de supraveghere, astfel incat anchetatorii vor analiza imaginile surprinse in incercarea de a stabili identitatatea atacatorilor.

Patronul casei de amanet a fost implicat intr-un alt fel de incident, in ianuarie 2013, cand a gasit pe parbrizul masinii un biletel in care era atentionat sa nu urce si, crezand ca este o amenintare cu bomba, a alertat Politia. El le-a povestit atunci oamenilor legii ca fusese plecat in concediu, iar cand s-a intors a gasit pe parbrizul masinii, ce fusese parcata in fata locuintei, un bilet in care scria sa nu porneasca masina si sa sune la un numar de telefon. La acel numar a raspuns o vecina, care i-a povestit ca intr-o noapte a vazut o persoana care purta manusi si care i-ar fi pus ceva sub masina.

Cateva zeci de politisti, jandarmi si pompieri au izolat zona dar, dupa aproape trei ore de cautari, timp in care au verificat automobilul si cu un robot specializat, nu au gasit nimic suspect, stabilindu-se ca a fost o alarma falsa.

Sursa: mediafax.ro

Transparenta face diferenta