Acasă Social APELE fac PRAPAD! Avertizare COD PORTOCALIU de inundatii in Giurgiu si COD...

APELE fac PRAPAD! Avertizare COD PORTOCALIU de inundatii in Giurgiu si COD GALBEN in trei judete!

27

O avertizare COD PORTOCALIU si GALBEN de inundatii a fost anuntata pana marti, la ora 18.00 pentru raul Neajlov, in judetul Giurgiu, raurile Calmatui, Vedea, Teleorman, Sabar, Ialomita si Paraul Cainelului, pe sectoarele din judetele Teleorman, Giurgiu si Ialomita.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a actualizat avertizarea emisa luni, codul rosu de inundatii de pe raul Vedea, aval confluenta cu raul Teleorman (judetul Teleorman) si Raul Cainelui sectorul amonte S.H. Vartoapele – confluenta cu raul Vedea (judetul Teleorman) fiind ridicat marti dimineata.

Potrivit noii avertizarii hidrologice, pana marti, la ora 18.00, sunt posibile cresteri de debite si niveluri, din cauza propagarii viiturilor formate anterior, care ar putea sa duca la depasiri ale cotelor de atentie si de inundatie.

Astfel, marti, de la ora 09.00 pana la ora 18.00, raul Neajlov sector aval S.H. Vadu Lat (judetul Giurgiu) va fi sub cod portocaliu.

Tot pana la ora 18.00 vor fi sub cod galben raul Calmatui (judetul Teleorman),Paraul Cainelui sectorul amonte S.H. Vartoapele – confluenta cu raul Vedea (judetul Teleorman), raul Vedea – care pana marti dimineata a fost sub cod rosu – in aval, la confluenta cu raul Teleorman (judetul Teleorman), raul Teleorman sector S.H. Teleorman – confluenta cu Vedea (judetul Teleorman), raul Sabar aval Poenari (judet Giurgiu) si raul Ialomita sector aval S.H. Cosereni (judetul Ialomita).

Marti dimineata au fost ridicate si codurile portocaliu si galben de pe celelalte rauri avertizate anterior.

APELE fac PRAPAD! Avertizare COD PORTOCALIU de inundatii in Giurgiu si COD GALBEN in trei judete!2

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos