facebook
Bacau

Jandarmii care cautau deltaplanul disparut in munti au facut o DESCOPERIRE SOCANTA!

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, jandarmii montani, care desfăşurau acţiuni de căutare a planorului dispărut la începutul acestei luni, după ce a decolat din judeţul Braşov, au descoperit, duminică, o mină antipersoanel lângă un copac, în apropiere de traseul turistic de pe Vârful Pufu, scrie gandul.info.

Ulterior, au fost anunţate autorităţile, care au trimis în zonă echipe de pirotehnişti pentru a asana zona.

În ultimele două zile, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău au găsit, în total, 50 de mine antipersonal, 40 de cartuşe de calibru 7,92 mm şi un corp de proiectil explozibil de calibru 75 mm.


Citeste si:

FOTO – Detalii SOCANTE descoperite intr-un incendiu la o Biserica!

Oamenii de stiinta britanici au DESCOPERIT UN ORAS ANTIC sub Marea Neagra! Ei spun ca ar fi Atlantida!


”Un număr de 13 mine antipersonal erau complete, cu încărcătură şi focos, fiind astfel în stare de funcţionare. Pirotehniştii susţin că respectivele elemente de muniţie provin din timpul conflictelor militare din zonă desfăşurate în prima jumătate a secolului trecut”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Elementele de muniţie au fost ridicate de către pirotehnişti şi transportate într-un depozit al ISU Bacău, urmând a fi distruse controlat într-un poligon special amenajat pentru astfel de operaţiuni.

Share Page

Close