Jucatorii online sunt tinta predilecta a infractorilor cibernetici

jucatori onlineUtilizatorii jocurilor online sau ai sistemelor de online banking au fost ţinta predilecta a infractorilor cibernetici, in 2012, numarul tentativelor de infectare a computerelor deţinute catre acestia fiind de 7.000/zi, conform datelor furnizate de Kaspersky Security Network (KSN).

Experţii Kaspersky Lab semnaleaza ca atacurile au fost lansate in incercarea de a obţine datele personale ale utilizatorilor, cum sunt parolele folosite pentru jocurile online si sistemele de online banking.In ceea ce priveste jocurile, utilizatorii rau intenţionaţi incercau sa fure avataruri si obiecte virtuale utilizate in joc, pentru a le vinde ulterior. In cazul sistemelor de online banking, infractorii cibernetici incercau sa sustraga bani din conturile bancare.

Potrivit sursei citate, infractorii cibernetici trimiteau zilnic jucatorilor aproximativ 10 e-mailuri cu linkuri si atasamente, lansand, astfel, in medie, 500 de atacuri de infectare a acestora prin intermediul browserului.In 2012, specialistii experţii Kaspersky Lab au inregistrat 15 milioane de vizite pe site-urile de phishing care imitau designul unuia dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri online din lume. In total, au fost detectate zilnic peste 50.000 de tentative de redirecţionare catre site-uri de phishing.

Cele mai multe incidente au fost identificate in Rusia, China si India, ţari in care jucatorii se confrunta cu cel mai mare risc de infectare si, in consecinţa, cu furtul avatarurilor si al obiectelor virtuale deţinute in joc. Informaţiile citate au fost colectate cu acordul membrilor Kaspersky Security Network (KSN), care reuneste milioane de utilizatori de produse Kaspersky Lab din lume.

KSN colecteaza automat informaţii despre tentativele de infectare, de descarcare si de activare a fisierelor daunatoare pe computerele utilizatorilor.Kaspersky Lab este cel mai mare producator privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus in topul primilor patru producatori de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial.

Pe parcursul celor 15 ani de existenţa, Kaspersky Lab a ramas o companie inovatoare in domeniul securitaţii informatice si ofera suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB si companii mari. Compania este prezenta in aproximativ 200 de ţari si protejeaza peste 300 de milioane de utilizatori din intreaga lume.