Acasă Stirea zilei Jucu se bucura de o noua investitie.Compania germana KHD va angaja 200...

Jucu se bucura de o noua investitie.Compania germana KHD va angaja 200 de persoane

92

boschInvestitia Bosh realizata la Jucu atrage in zona un nou proiect important. Compania germana Karl Heinz Dietrich (KHD) International Expd va prelua 4,4 hectare din parcul industrial clujean pentru dezvoltarea unor depozite logistice.

Reprezentantii firmei germane au semnat astazi contractul cu Consiliul Judetean ( CJ) Cluj, institutie care administreaza Parcul Tetarom III ( Jucu). Horea Vioreanu, presedintele CJ Cluj, a declarat ca intr-o prima etapa se vor realiza investitii de cinci milioane de euro si vor fi create 80 de locuri de munca. La randul sau, presedintele KHD, Hanns Ulrich Dietrich, a explicat, ca ulterior investitia ar urma sa ajunga la 12-15 milioane de euro, iar numarul salariatilor va creste la 200.

Venirea acestui investitor in zona este extrem de importanta in contextul in care in judet sunt foarte multi specialisti care au lucrat pentru Nokia si care acum isi cauta job. Datorita noului proiect ei vor avea sansa de a redeveni activi pe piata muncii. Compania a anuntat va participa la licitatiile de servicii ce privesc firma Bosch dar isi va derula si propria afacere, care nu va depinde direct de concernul german.

Compania Karl Heinz Dietrich (KHD) a fost infiintata in 1946, dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial, cand fondatorul, de unde vine denumirea firmei, a luat initiativa de a transporta hrana in mai multe zone afectate de razboi, din Germania. Firma este reprezentata astazi in Germania, Europa de Est, America de Sud, America de Nord si Asia.Intre principalii clientii ai companiei se numara Bricostore, Continental, Colgate Palmolive, Kraft Foods Romania, Intersnack, JTI.

KHD activeaza in Romania din anul 1997, unde are peste 500 de angajati, in cinci orase (Bucuresti, Brasov, Timisoara, Sibiu si Bacau).

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos