Acasă Comentariul zilei Jurnalist celebru despre intelegerea lui Dragnea cu UDMR: Transilvania va avea un...

Jurnalist celebru despre intelegerea lui Dragnea cu UDMR: Transilvania va avea un statut special, asemanator cu provincia Kosovo!

16

Dragnea si Tariceanu ofera ungurilor Ardealul pentru aceasta motiune de cenzura, spune realizatorul TV Rares Bogdan. Acesta a subliniat, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, ca un proiect de lege care viza statutul minoritatilor a fost scos din sertar cu aceasta ocazie si aruncat in jocul politic.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

”La Camera Deputatilor a fost depus proiectul privind statutul minoritatilor nationale, care sta in sertarele parlamentarilor din 2005. Popoescu Tariceanu, pe atunci premier, al Romaniei, isi dorea sa treaca pentru ca avea anumite promisiuni pe care le facuse la Budapesta”, a declarat Rares Bogdan.

Realizatorul emisiunii ”Jocuri de Putere” mai spune ca vom vedea un statut special atat pentru minoritati, cat si o zona cu statut special dupa model Kosovo.

”Asa cum arata astazi proiectul de lege si proeictul privind administratia publica locala si acel prag de 10%, care practic va scadea de la 20% in cazul limbii maghiare in administratie, si care va introduce obligativitatea pe unitatile administrativ teritoriale sa fie afisat steagul secuiesc, vom vedea un statut special atat pentru minoritati, cat si o zona cu statut special de tip Kosovo. Dragnea si Tariceanu, din dorinta de a darama guvernul, explodeaza Ardealul cu inconstienta”, conchide realizatorul TV.

In replica, Liviu Dragnea, a declarat luni ca a discutat cu reprezentantii UDMR si ai ALDE despre situatia politica si a adaugat ca nu vinde nicio bucata din tara. Declaratiile lui Dragnea vin la scurt timp dupa ce liderii UDMR au semnalizat ca ar urma sa voteze alaturi de PSD motiunea de cenzura impotriva premierului Grindeanu, iar PSD a facut concesii politice maghiarilor.

„Noi am avut saptamanal intalniri cu colegii de la UDMR, am stabilit asta dupa alegerile din 11 decembrie. In fiecare luni, liderii de grup PSD, ALDE, UDMR se intalneau pentru ca avem un acord de colaborare parlamentara. Azi am discutat despre situatia politica actuala, era firesc sa discutam asta, este firesc, este dreptul majoritatii, este un drept constitutional, legitim de a-si avea Guvernul in urma rezultatului alegerilor. Am inteles ca s-a spus la o televiziune ca am vandut Transilvania. Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio bucata din tara”, a declarat Dragnea la Parlament, citat de Agerpres.

Articolul precedentTe doare maseaua dupa ce te-a tras curentul? Vezi ce spun doctorii despre acest fenomen!
Articolul următorCe coincidenta! In ziua in care Dragnea a negociat cu UDMR s-a decis ca data 15 martie sa fie declarata Ziua Maghiarilor din Romania!