6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiJurnalistul Oreste Teodorescu: ”In România, statul rămâne inamicul public numărul 1, comportandu-se...

Jurnalistul Oreste Teodorescu: ”In România, statul rămâne inamicul public numărul 1, comportandu-se cu cetățenii asemeni unui satrap interlop”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Sub titlul ”Vine tavalugul ticalosilor”, jurnalistul Oreste Teodorescu publica pe pagina personala de facebook o analiza a guvernarii PSD-PNL, incheind cu opt solicitarile adresate politicienilor.

Redam mai jos solicitarile, sau asteptarile, lui Oreste de la guvernanti:

”Vine tăvălugul ticăloșilor!

Actuala clasa politica de la noi începe sa tușească…vine o pandemie numita: “ajunge derbedeilor!”

In România, statul rămâne inamicul public numărul 1, comportament-se cu cetățenii asemeni unui satrap interlop. Nu este deloc dura comparația, ținând cont ca peste 60 la suta din profitul companiilor private este impozitat, iar simplii cetățeni sunt împovărați cu taxe peste taxe, mulți dintre ei alegând sinuciderea, ne mai reușind sa facă fata sărăciei și amenințării pierderii proprietații din lipsa banilor pentru facturile cotidiene…

Plătiți regește din bugetul public, parlamentarii și guvernanții noștri nu sunt capabili sa explice acestui popor chinuit câteva lucruri simple, pentru a înțelege și gestiona corect realitățile geopolitice pe care le trăim. Pasivitatea, mediocritatea și lipsa lor totala de empatie sunt catalizatorii populismului și extremismului de care profita din plin entități transfrontaliere.

Aștept din partea celor care au pus mana pe putere, mințind și amăgind electoratul de fiecare data, sa ne explice, astfel încât sa putem înțelege și noi, următoarele chestiuni:

1. Cum se explica faptul ca in 1989, erau 23 de milioane de cetățeni, iar astăzi abia dacă ajungem la 15 milioane. Chiar nu a interesat pe nimeni ca in 30 de ani ne-am împuținat cu 8 milioane…?
2. De ce, dupa ce au fost ispitite sa-și părăsească micile comunități rurale și sa vina la oraș, unde confortul și tehnologia sunt predicatele progresului și ale modernizarii, acum li se impune sa renunțe la caldura, electricitate, gaz ale căror prețuri liberalizate ajung mai mari decât veniturile obținute prin munca?
3. Cum se poate ca prețul energiei sa crească cu peste 60%, in timp ce prețul petrolului brut a crescut doar cu 20%?
4. De ce in ultimii ani, guvernanții au achiziționat vaccinuri anti Covid pentru 20 de milioane de cetățeni, au folosit doar șase milioane de doze, restul fiind aruncate la gunoi întrucât expira, prețul fiind de peste 2 miliarde de euro?
5. De ce au fost cumpărate de către ministerul sanatatii 30 de milioane de doze de iod in valoare de 6 milioane euro, care nu au fost distribuite niciodată populației și care după scandalul mediatic au sfârșit prin a fi încuiate in depozite improprii păstrării medicamentelor…?
6. De ce, in plină criza alimentara, majoritatea terenurilor agricole au fost destinate afacerilor imobiliare, majoritatea pădurilor defrișate, statul nu a încurajat prin subvenții clare, niciodată producătorii autohtoni?
7. De ce am acceptat fără nici un amendament, trecerea către consumul exclusiv de energie electrica, inclusiv ale mașinilor, atâta vreme cât rețeaua naționala este supra încărcată, fiind incapabila sa asigure și așa, buna funcționare a sistemelor existente?
8. De ce, in ciuda lipsei soluțiilor sustenabile pentru creșterea economică și progresul social, politicienii își Votează pe banda rulantă, doar creșterea propriilor salarii și pensii?

In lipsa unor răspunsuri pertinente, măcar la aceste întrebări, sa nu ne mire prea tare, ca începând din luna Octombrie, vor izbucni ample proteste sociale in întreaga țara, iar poporul, pana acum îngăduitor și pasiv, se va revolta zguduind din temelii, cuibul de hoți, numit pe nedrept clasa politica!”, scrie Oreste.

Ultimele stiri