Acasă Divertisment Kaspersky Lab blocheaza accesul la datele personale de pe smartphone-urile furate

Kaspersky Lab blocheaza accesul la datele personale de pe smartphone-urile furate

32

Producatorul de solutii de securitate endpoint, Kaspersky Lab, a a obtinut un brevet pentru un sistem capabil sa securizeze datele personale stocate in memoria unui dispozitiv mobil. Tehnologia, patentata in Rusia, identifica cele mai importante informatii ale utilizatorului si blocheaza accesul la ele, daca telefonul este furat sau pierdut.

 

Dispozitivele mobile, precum tabletele si telefoanele mobile inteligente, ofera functii din ce in ce mai avansate, care, pana recent, erau intalnite doar pe computerele personale. Astfel, utilizatorii pot vizualiza fotografii si filme, pot redacta documente, naviga pe Internet si comunica pe retelele sociale, dar, de asemenea, au posibilitatea de a efectua operatiuni de online banking si tranzactii comerciale. Aceste operatiuni cresc atat cantitatea, cat si valoarea informatiei stocate în memoria dispozitivului. De exemplu, datele bancare – parolele de online banking si numerele cardurilor bancare – pot fi compromise, daca mobilul este furat.

Tehnologia dezvoltata de Kaspersky Lab analizeaza datele stocate pe dispozitivul mobil si identifica toate informatiile confidentiale, care pot cauza cele mai mari prejudicii: mesajele SMS si MMS, datele legate de aplicatii, precum si o selectie a fisierelor individuale. In această lista pot fi inclusi anumiti parametri ai sistemului de operare, fisiere tip log etc.

Kaspersky Mobile Security, solutia de securitate dedicata dispozitivelor mobile, include un sistem care protejeaza datele utilizatorilor, in eventualitatea in care tabletele/smartphone-urile sunt pierdute sau furate. Metoda obisnuita de securizare presupune trimiterea unei comenzi prestabilite, care blocheaza dispozitivul sau sterge toate datele de pe el. Noua tehnologie a Kaspersky Lab ofera optiuni avansate, deoarece poate deosebi informatiile personale de alte fisiere care nu sunt la fel de valoroase. Astfel, datele confidentiale sunt protejate fie prin blocarea accesului la ele, fie prin selectarea si stergerea lor din memorie. Aceste operatiuni pot fi realizate in mod automat sau semi-automat (aceasta optiune permite utilizatorului sa modifice setarile sistemului de protectie si sa selecteze actiunea ce trebuie efectuata atunci cand mobilul este furat sau pierdut).

 

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos