Acasă Politica Klaus Iohannis a promulgat primele legi din mandat! Uite care sunt

Klaus Iohannis a promulgat primele legi din mandat! Uite care sunt

Chiar in cea de-a doua zi de mandat, presedintele Klaus Iohannis a semnat decrete de promulgare a mai multor legi, precum si 16 decrete de eliberare din functie a unor magistratie, pe motiv de pensionare.

Klaus Iohannis  incompatibilitate

Presedintele a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 48/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Mai mult, seful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2015 si decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 37/2014 pentru modificarea si completarea art. 13 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice.

Un alt decret semnat de seful statului este pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.

Klaus Iohannis a mai semnat decretul de promulgare a Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 68/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul institutiilor publice de cultura;

Presedintele a mai semnat 16 decrete privind eliberarea din functia de judecator si procuror a mai multor magistrati, pe motiv de pensionare.

Sursa: Mediafax

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPROGNOZA METEO DE CRACIUN SI REVELION! Cand revin ninsorile
Articolul următorNicolae Ceausescu avea un banc preferat! Razi cu lacrimi