Bancu care l-a facut pe Nicolae Ceausescu sa se tavaleasca de ras a fost dezvalui de catre Dumitru Dragomir, fost presedinte la FC Olt Scornicesti inainte de 1989. Acesta a avut ocazia sa-l intalneasca pe Nicolae Ceausescu la o vanatoare in perioada in care era presedinte la Scornicesti, prilej cu care i-a spus si un banc.

ceausescu-nicolae

„Am luat si masa cu Ceausescu. M-a pus sa-i spun un banc. Tremurau toti, le era frica. Toti imi faceau semne sa tac, dar la tupeul meu am spus”, a povestit Dragomir pentru editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Dragomir a redat bancul pe care i l-a spus fostului dictator:

„Pe o nava s-au intalnit Kennedy, Hrusciov si Ceausescu. Si, mancand ei, au zis ‘Sa vedem care-i cea mai curajoasa natie din lume!’ Keneddy i-a spus ‘John, arunca-te in ocean, ia cutitasul meu si sa-mi scoti un rechin pe punte!’. John s-a aruncat in ocean, pac, pac, pac, scoate doi rechini pe punte, iese fara o mana. Toata lumea ‘O, ce curaj!’ Hrusciov spune ‘Aliosa, ia arunca-te tu in ocean, ia lama asta si sa-mi scoti trei rechini!’ Poc, poc, poc, scoate trei rechini pe punte, iese fara doua picioare si fara o mana. Toata lumea ‘O, ce curaj!’. Vine Ceausescu dupa ce mai trage o tuica. ‘Bai, Mitica, ia arunca-te in ocean, ia lingura asta, vezi daca scoti vreun pestisor sa nu ne facem de ras cu americanii si rusii!’ La care ala zice ‘Intra, ba, dumneata!, nu vezi ca-i apa rece?!. Toata asistenta ‘O, ce curaj, ce curaj!'”.

Chiar daca bancul era unul despre Ceausescu, Dragomir a spus ca acesta s-a amuzat copios:

„Radeau de se tavaleau pe jos. Toata lumea zicea ca-ti face, ca-ti drege. Tot ce-au vanat mi-au dat mie. Mi-au umplut portbagajul cu prepelite”.

Sursa: Romania TV