Acasă ACTUALITATE La amendat batranele suntem campioni, cu interlopii e mai greu! Cum a...

La amendat batranele suntem campioni, cu interlopii e mai greu! Cum a invins o pensionara de 76 de ani Politia Romana in instanta

308

O bătrânică în vârstă de 76 de ani din oraşul Cugir, judeţul Alba, a reuşit în instanţă să obţină anularea unui proces verbal de contravenţie după ce a fost amendată de un poliţist pentru apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112.

Femeia a primit amenda din partea unui poliţist, care a considerat că patrula de poliţie a fost chemată nejustificat la domiciliul acesteia, alertând fals patrula specializată de intervenţie. 

În plângerea pe care a depuse-o la Judecătoria Alba Iulia, femeia susţine că în 21 septembrie 2020 a sunat la 112 pentru că se temea de fraţii şi vecinii săi, care au ameninţat-o, ”iar ea fiind singură şi bătrână, având vârsta de 76 de ani, nu a ştiut la cine să apeleze în acele momente”.  

Ca urmare a acestui fapt, petenta (P. Ana) a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 1.500 lei, procesul-verbal contestat fiindu-i comunicat la data de 23 octombrie 2020. Femeia a susţinut că nu a apelat 112 în mod şicanatoriu şi nu a dorit să facă rău nimănui, ”de aceea nu înţelege de ce a fost sancţionată cu amendă şi într-un cuantum atât de mare”.  

Poliţia a solicitat respingerea plângerii şi a precizat că situaţia de fapt reţinută în procesul-verbal de contravenţie este rezultatul unor constatări personale ale unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, acesta fiind învestit de către stat cu puterea de a constata şi sancţiona faptele antisociale, având ca scop respectarea legilor şi apărarea statului de drept.  

„Veridicitatea constatărilor personale ale agentului constatator nu poate fi pusă sub semnul întrebării în lipsa unor minime indicii că situaţia de fapt reţinută în procesul verbal nu ar corespunde realităţii. Aceste indicii trebuie furnizate şi dovedite de către petentă, care susţine netemeinicia procesului – verbal de contravenţie, neputându-se reduce la o simplă negare de plano a acestora. În caz contrar, ar fi lipsită de conţinut atât instituţia răspunderii contravenţionale, cât şi puterea organelor abilitate de lege de a acţiona în sensul respectării acesteia. Or, potrivit normelor procesuale civile, «cel ce face o propunere înaintea judecăţii trebuie să o şi dovedească»”, a mai afirmat reprezentantul IPJ Alba.

Citeste mai multe pe adevarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentRaport ca-n Epoca de Aur la Politia Rutiera. Record de permise retinute si sanctiuni rutiere…
Articolul următorOreste ia atitudine fata de gestul bolsevic al lui Vlad Voiculescu de a sterge crucea de pe pliantele Ministerului Sanatatii