Acasă ACTUALITATE Decizie fără precedent în istoria României: Premierul Citu anunta eliminarea imunitatii parlamentarilor!

Decizie fără precedent în istoria României: Premierul Citu anunta eliminarea imunitatii parlamentarilor!

1785

Premierul Florin Citu a anuntat, joi, ca va propune coalitiei guvernamentale ca imunitatea parlamentarilor sa fie eliminata in cazul faptelor de natura penala.

„Voi aduce in discutie in coalitie imunitatea parlamentarilor, asa cum am promis romanilor. Am promis ca vom face ceva si va promit ca vom aduce in discutie imunitatea parlamentarilor in coalitia de guvernare pentru ca trebuie sa luam o decizie si aici.

Imunitatea pentru declaratii politice si asa mai departe ramane. Dar imunitatea penala trebuie sa o eliminam”, a anuntat Citu, joi seara, la B1 TV.

Cel mai recent caz in care a fost nevoie sa parlamentarii sa voteze pentru ridicarea imunitatii parlamentare este cel al lui Nicoale Banicioiu, fost ministru PSD al Sanatatii. 12 parlamentari au votat, in octombrie 2020, impotriva ridicarii imunitatii lui Banicioiu.

DNA l-a pus sub acuzare pe fostul ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita in forma continuata, fiind pus sechestru pe averea acestuia, respectiv bunuri imobile si conturi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos