22.2 C
București
luni, iulie 8, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiNici n-a fost pus premier ca Ciolacu vorbeste despre demisie: ”Ne întoarcem...

Nici n-a fost pus premier ca Ciolacu vorbeste despre demisie: ”Ne întoarcem la români. Nu există alte soluții”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Ciolacu și Ciucă la cuțite! Negociază din nou calendarul alegerilor

Ciolacu și Ciucă au ajuns la aceeași masă după...

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a declarat marți că dacă dacă Partidul Național Liberal ar ieși de la guvernare, va desmisiona și se vor organiza alegeri anticipate. Întrebarea a venit pe fondul specualțiilor că PNL și-a trimis eșalonul doi în echipa de miniștri și că acest lucru ar indica faptul că se pregătește să iasă de la guvernare înainte de alegerile din 2024. Ciolacu a fost desemnat, marți, pde președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier și ar urma să ocupă această funcție pentru un an și jumătate, conform protocolului, până la sfârșitul lui 2024. Liderul PSD îl înlocuiește astfel în funcție pe Nicolae Ciucă. Liderul PNL a fost ales ieri în funcția de președinte al Senatului.

Redăm mai jos integral fragementul din conferința de presă:

Întrebare: PSD ia în calcul ca PNL să iasă de la guvernare înainte de anul 2024?
Marcel Ciolacu: Nu cred. Nu cred că în acest moment președintele Nicolae Ciucă ar putea lua în calcul acest lucru. Ar fi o greșeală fantastică nu numai pentru România, ar fi o greșeală fantastică pentru Partidul Național Liberal dacă ar face acest lucru. Dar cu certitudine, dacă Partidul Național Liberal ar ieși de la guvernare, dintr-un motiv sau altul, Marcel Ciolacu își va depune mandatul la președintele României. Și ne întoarcem la români. Nu există alte soluții.

Întrebare: Deci anticipate?
Marcel Ciolacu: Poate se creează o altă majoritate. Parlamentul e deschis. Mai sunt mai multe partide. Dar Marcel Ciolacu își va depune mandatul.

Întrebare: Dar cum a interpretat Partidul Social Democrat propunerea PNL de a nu veni cu oameni de la vârful partidului?
Marcel Ciolacu: Este o decizie politică. Nici Bogdan nu e de la vârf!

Întrebare: Da, dar în același timp îi aveți pe cei doi prim-vicepreședinți în cabinet!
Marcel Ciolacu: Mi-am dorit să îi am, pentru că am făcut o echipă și la partid și vreau să fac o echipă în continuare și în Guvernul României. Mi-am dorit acest lucru.

Întrebare: Și PNL de ce nu și-a dorit acest lucru?
Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins că vă vor răspunde.

Ultimele stiri