24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiProfesorul român la Universitatea Oxford, Corneliu Bjola, anunta cum poate fi oprit...

Profesorul român la Universitatea Oxford, Corneliu Bjola, anunta cum poate fi oprit Putin si razboiul din Ucraina

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Profesorul român la Universitatea Oxford, Corneliu Bjola, susține că descurajarea Rusiei pentru a nu avansa și mai puternic în Europa ar fi revenirea la atitudinea din timpul Războiului Rece. El lansează conceptul de Pax Europaea, care înseamnă un nou sistem de securitate în Europa, care ține cont de faptul că Rusia este un stat agresor.

„Prevenirea unei noi agresiuni este la fel de importantă. O înghețare a conflictului în Ucraina ar permite Rusiei, după modelul deja testat în Transnistria și Georgia, să se regrupeze și să încerce din nou, în câțiva ani, în circumstanțe pe care le poate considera favorabile, să reînceapă campania sa neocolonială de agresiune în Europa de Est.

Celebra Oxford si alte 4 universitati din Anglia SE LUPTA pentru o eleva din Timisoara! Si parlamentarii nostri fac legi pentru corupti, il loc sa se gandeasca la viitorul tarii!

De aceea, este important ca Ucraina să aibă posibilitatea de a se apăra în fața oricărui fel de atac în viitor. Summitul NATO de la Vilnius este așteptat să înceapă să contureze o direcție care să permită crearea unui astfel de sistem în următorii ani. Deocamdată, nu există un consens pentru admiterea rapidă în NATO, dar este posibil să i se ofere anumite tipuri de garanții. Tipul de garanții și condițiile de activare sunt foarte importante de negociat, si mă aștept ca țările nordice, Marea Britanie și cele din est să fie foarte active în acest sens”, a explicat Corneliu Bjola, într-un interviu pentru Adevărul.

Pax Europaea și reînvierea Războiului Rece

„Pe scurt, acesta este momentul în care o nouă arhitectură de securitate în Europa, pe care aș numi-o , începe să fie construită. Un sistem de securitate în care Rusia va fi tratată, așa cum a fost în timpul Războiului Rece, ca un adversar agresiv, iar tendințele sale expansioniste vor trebui să fie stopate prompt, eficient și pe termen lung”, susține specialistul.

Ultimele stiri