Acasă Sanatate La plicuri si salarii marite sunt primii, la ingrijit bolnavi disperati fug...

La plicuri si salarii marite sunt primii, la ingrijit bolnavi disperati fug pe capete. Guvernul spune stop demisiilor din sanatate!

Cand a fost vorba sa li se dubleze salariile nici macar un doctor nu a indraznit sa spuna ca dotarile din spitale sunt proaste sau ca le lipseste ceva. La fel si cand vine vorba de trimis pacientii la cabinetele private, ori sa primeasca vreo atentie.

Acum, cand juramantul depus trebuie pus in practica, medicii incep sa fuga pe capete. Cei mai lasi dintre ei, nu toti. Guvernul spune ca are solutii pentru a stopa exodul.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a vorbit la Digi24 și a explicat că Ministerul Sănătății lucrează la mai multe variante prin care s-ar asigura măcar o continuitate a serviciului medical. Una dintre acestea ar putea fi preavizul de 90 de zile, timp în care conducerea unității medicale ar putea avea timp să angajeze pe altcineva.

„Este un moment emoțional important pentru toată rețeaua de medicină din România, pentru că o asemenea pandemie e un lucru cu care nu ne-am mai confruntat. Ca atare, reacțiile inevitabile cu caracter de emoție sunt de înțeles. Oamenilor li se poate face și frică, pot să aibă și tendința de a se proteja. În general, am gestionat aceste situații. S-a revenit asupra cererilor de demisie în majoritatea cazurilor. Sigur, în locurile în care demisia s-a produs totuși, am reușit să suplinim cu personal din alte spitale, din alte zone”, a spus la Digi24 Horațiu Moldovan.

În ceea ce privește stăvilirea valului de demisii, Horațiu Moldovan a spus că „s-au propus diverse variante, una dintre ele, administrativă, ar fi să solicităm un preaviz de 90 de zile la demisie pentru a fi acoperită persioada de vârf epidemic”.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentOreste Teodorescu: Prima veste buna in acest noian de nenorociri…
Articolul următorCTP: Medicii care isi dau demisia acum sa nu mai aiba dreptul de a profesa tot restul vietii!