Premierul Orban: Noi suntem la datorie, dar raspandirea virusului depinde de comportamentul romanilor

140

Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul este pregătit pentru orice situație și îi îndeamnă pe români să respecte regulile impuse prin starea de urgență pentru a ieși cu bine din incercarea de a limita răspândirea noului coronavirus pe teritoriul țării.

„Nu sunt medic epidemiologic sau infectionist, mi-e greu sa fac o predictie. Analizăm prognozele specialistilor. Avem varianta optimista si evident o varianta mai putin optimista. Trebuie să fim pregatiti pentru orice fel de situatie.

Guvernul, autoritatile au luat masuri care s-au dovedit a fi corecte si care au redus la maximum posibil raspandirea virusului.

Sigur că eliminarea riscului de raspandire a virusului depinde in mare masura de comportamentul romanilor, de respectarea regulilor , recomandarilor facute de specialisti, de respectarea masurilor stabilite in cadrul starii de urgenta de presedintele Romaniei, tocmai pentru a le apara viata si sanatatea.

Sunt niste recomandari de care trebuie sa tina cont. Daca respectam aceste recomandari, și daca mergem la munca, de igiena, de spalatul pe maini,  sa nu mai pui  mana pe fata dupa ce ai atins suprafete, cum sunt clantele,  e un gest pe care greu il controlezi, mai ales clante, butoane de la  lift, unde traieste aceste virus perfid mai mult.

Sa aiba incredere sa respecte aceste reguli, sa stie ca noi suntem la datorie si ca facem tot ce depinde de noi pentru a reduce cat mai mult raspandirea.

Mesajul e foarte simplu: Cu cat raspandirea este oprita prin aceste masuri, cu atat daunele care vor rezulta vor fi mai mici  si capacitatea de revenire la normalitate va fi mai mare”, a transmis premierul în emisiunea „Legile puterii” de la Realitatea PLUS

Transparenta face diferenta