Acasă Mediu Latura INTUNECATA a IKEA! Tocmai a cumparat ZECI DE MII DE HECTARE...

Latura INTUNECATA a IKEA! Tocmai a cumparat ZECI DE MII DE HECTARE DE PADURE in Romania, pe care le va transforma in mobila!

31

IKEA nu inseamna doar mobila draguta si ieftina, ci si zeci de mii de hectare de padure din tara noastra transformate in obiecte de decor, scrie realitatea.net.

Producătorul suedez de mobilier IKEA a cumpărat 33.600 hectare de pădure în România, decizie care îi facilitează accesul la materie primă lemnoasă necesară în producția de mobilă. Suedezii spun că vor face toți pașii necesari pentru ca pădurile să fie administrate într-un mod sustenabil.

IKEA Group, prin subsidiara sa din România, IRI (IKEA Resource Independence) Investments, a cumpărat 33.600 hectare de pădure în România.

Prin această achiziție, România devine prima țară în care IKEA Group își va administra propriile operațiuni forestiere.


Citeste si:

IKEA a anuntat OFICIAL unde va construi al doilea magazin din Romania!

Ikea se implica in afacerile hoteliere. Compania vrea sa ridice 100 de unitati de cazare

Scandal monstru la IKEA! Cu ce crezi ca se ocupau sefii companiei?


„IKEA Group a decis să investească în operațiuni forestiere. Această decizie ne facilitează accesul la materie primă lemnoasă administrată sustenabil și sprijină viziunea noastră de a pune la dispoziția consumatorilor produse de calitate la prețuri accesibile. Investiția în păduri este și o modalitate de a ne diversifica activele. Suntem bucuroși să anunțăm extinderea investiției noastre în activități forestiere în România, o țară importantă pentru producția noastră de piese de mobilier. Prin această achiziție, România devine prima țară în care IKEA Group își va administra propriile operațiuni forestiere și ne-am propus să fim un exemplu de management sustenabil al pădurilor”, spune Frederik de Jong, Chairman of the Board, IRI Investments, potrivit unui comunicat de presă citat de Capital.ro.

Proprietatea cumpărată este localizată în centrul și nord-estul României, cu o concentrare mai mică în nord-vest.

„Deoarece tranzacția este recent finalizată, prioritatea în această perioadă este punerea bazelor noii organizații, IRI Investments SRL, în conformitate cu modul de lucru IKEA: ne vom asigura că facem toți pașii necesari pentru ca pădurile să fie administrate într-un mod sustenabil și pentru a adera la cele mai înalte standarde de management forestier:, se mai spune în comunicatul de presă.

„Am creat o nouă organizație pentru administrarea pădurilor și începem angajarea de experți în management forestier responsabil. Prin respectarea tuturor regulilor și standardelor interne și locale și a legislației în vigoare și prin integrarea surselor de lemn în modelul său sustenabil de business, IKEA Group își ia angajamentul să asigure un lanț de producție al lemnului administrat în mod responsabil în România”, mai spun oficialii IKEA potrivit sursei citate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos