12.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăACTUALITATECulturaLaureat al premiului Nobel, mesaj pentru populatie: Cum vom supravietui coronavirusului!

Laureat al premiului Nobel, mesaj pentru populatie: Cum vom supravietui coronavirusului!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Michael Levitt, laureat al premiului Nobel pentru chimie în anul 2013, transmite un mesaj optimist populatiei speriata de noul Coronavirus: Desi este mai periculos decat o gripa obisnuita, vom supravietui si, treptat, viata va reveni la normal.

Michael Levitt este de parere toata populatia planetei ar trebui sa priveasca si sa trateze noul Coronavirus ca pe o gripa severa, care ar putea aduce complicatii, dar nu letala.

”Sunt ani în care gripa face ravagii, ca în Statele Unite în 2017, când au fost de trei ori numărul regulat de mortalități. Și totuși, nu am intrat în panică. Acesta este mesajul meu: trebuie să vă gândiți la coronavirus ca la o gripă severă. Este de patru până la opt ori mai puternică decât o gripă comună și, cu toate acestea, majoritatea oamenilor vor rămâne sănătoși și umanitatea va supraviețui”, a transmis laureatul premiului Nobel.

Laureatul Nobel Michael Levitt, un biofizician cu cetățenie americană, britanică și israeliană, care predă biologie structurală la Universitatea Stanford și își petrece o bună parte din timp în Tel Aviv, a devenit, în mod neașteptat, un nume de referință în China, oferind date statistice folosite public de oficialii chinezi în perioada maximă a crizei Covid -19.

Prognozele sale s-au dovedit corecte: numărul de noi cazuri raportate în fiecare zi a început să scadă începând cu 7 februarie. O săptămână mai târziu, rata mortalității a început să scadă și ea.

Ultimele stiri