Acasă Cultura Cum isi domina psihologic Putin ”partenerii”. Studiu de caz, explicat pe intelesul...

Cum isi domina psihologic Putin ”partenerii”. Studiu de caz, explicat pe intelesul oricui de Oreste Teodorescu

Jurnalistul Oreste Teodorescu publica pe pagina personala de facebook o foarte interesanta analiza despre cum isi domina presedintele Rusiei, Vladimir Putin, din punct de vedere psihologic adversarii.

”Dimensiunea simbolica a Războiului Hibrid este dominata evident de Federația Rusa

Regia punerilor in scena a întâlnirilor complicate dinte Vladimir Putin și omologii lui, cu care are relații tensionate poate fi o lecție de simbolism geopolitic pentru toată lumea. Ne amintim cum a fost primită Angela Merkel, la Kremlin, știind de frica ei teribila față de câini, Putin a așteptat-o in birou, flancat doi dogi uriași. Ieri la “tete a tete-ul” dintre Erdogan și presedintele rus, sala a fost dominata de statuia Împărătesei tuturor Rusiilor, Ecaterina cea Mare, cea care a zdrobit armatele otomane in secolul al XVIII-le-a.

În iulie 1774, după șase ani de război cu Turcia, se semnează Tratatul de pace de la Kuciuk-Kainargi. Rusia obține fortărețele de pe malul Mării Azov, protectoratul asupra Hanatului Crimeii, Kabarda și stepa dintre Bug și Nistru, accesul la Marea Neagră și la Marea Egee, o despăgubire de război de patru milioane și jumătate de ruble și dreptul de a veghea asupra libertății religioase a supușilor creștini ai sultanului.

Tratatul lasă Rusiei întregul teritoriu situat între Bug și Nistru, recunoaște oficial că regiunile Crimeea și Otsakov sunt rusești și confirmă acordurile de la Kuciuk-Kainargi.

Astfel Erdogan a primit de înțeles, in modul subtil care caracterizează politica externa a Kremlinului, ca “ce a fost, mai poate fi!””, scrie Oreste.

https://www.facebook.com/OresteTeodorescu/photos/a.546359105791347/889118458182075/?type=3&theater
URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMafia imobiliara din Constanta isi face asociatie sa poata fura cu acte
Articolul următorRuptura grava in PSD: Mazare e mutat in alt penitenciar si Dragnea ramane singur!