Acasă Dosar Laureat al premiului Nobel pentru pace: Ucraina ar trebui să cedeze teritorii...

Laureat al premiului Nobel pentru pace: Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei ca să avem pace

Una din cele mai strălucite minți ale diplomației, laureat al premiului Nobel pentru pace, fostul secretar de stat american Henry Kissinger (98 de ani) consideră că Occidentul ar trebui să înceteze tentativa de a învinge militar Rusia și a propus ca Ucraina să renunțe la o bucată din teritoriul său, potrivit The Telegraph.

Kissinger a apreciat că Ucraina trebuie să înceapă negocierile „înainte de a crea revolte și tensiuni care nu vor fi depășite cu ușurință” atât în interiorul Ucrainei cât și în rândul statelor care o susțin.

„În mod ideal, linia de separare ar trebui să fie o revenire la status quo ante. Continuarea războiului dincolo de acest punct nu ar mai fi vorba despre libertatea Ucrainei, ci despre un nou război împotriva Rusiei în sine”, a spus el la conferința de luni.

Acesta a adăugat că ar fi „fatal” ca Occidentul să fie cuprins de „emoția momentului” și să uite poziția de putere a Rusiei în Europa.

Fostul secretar de stat american a continuat spunând că Ucraina ar trebui să cedeze teritoriul Rusiei în următoarele două luni pentru a se pute ajunge la un acord de pace.

Potrivit The Telegraph , el a explicat că Rusia a fost o „parte esențială a Europei” de peste patru secole, menționând că liderii europeni „nu trebuie să piardă din vedere relația pe termen lung” sau, altfel, riscă să pună Rusia într-o alianță permanentă cu China.

El a mai spus: „Sper că ucrainenii vor egala eroismul de care au dat dovadă cu înțelepciunea”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedent19 copii omorati cu sange rece intr-o scoala din Statele Unite ale Americii
Articolul următorCTP: Președinta Ungariei a venit în Transilvania ca și cum românii n-ar exista