24 C
București
marți, iulie 9, 2024
AcasăStirea zileiLectie de modestie pentru politicienii romani: Presedintele Maia Sandu a plecat la...

Lectie de modestie pentru politicienii romani: Presedintele Maia Sandu a plecat la Bruxelles low-cost, cu WizzAir

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Presedintele Moldovei, Maia Sandu, s-a imbarcat marti intr-un avion low cost pentru a efectua o vizita oficiala la Bruxelles. O noua dovada remarcabila de modestie din partea unui sef de stat.

Maia Sandu a stat la coada, cu biletul in mana, pentru a se imbarca intr-o cursa Ryan Air cu destinatia Bruxelles.

„Sunt in drum spre Bruxelles unde voi avea, azi si maine, intrevederi cu reprezentanti ai institutiilor europene si ai statelor membre UE, si voi tine un discurs in plenul Parlamentului European. Voi promova agenda europeana a tarii noastre si joi, la Paris, unde voi discuta cu Presedintele Emmanuel Macron.

In urmatoarele saptamani, ma voi intalni cu mai multi oficiali europeni, pentru a obtine sprijinul de care tara noastra are nevoie pentru a avansa pe calea euro-integrarii. Moldovenii merita un viitor prosper si pasnic, in tara lor, parte a familiei UE”, a anuntat Maia Sandu, marti, pe Facebook.

Nu este pentru prima data cand Maia Sandu calatoreste in astfel de conditii modeste.

Maia Sandu a semnat pe 3 martie cererea de aderare la Uniunea Europeana.

„Cetatenii Republicii Moldova demonstreaza lumii ca sunt un popor matur. Am demonstrat-o atunci cand nu am permis tiraniei sa se instaleze in tara noastra. Dragi cetateni, daca unele decizii au nevoie de timp, altele trebuie luate prompt si hotarat, folosind oportunitatile oferite de peisajul schimbator al lumii. Trebuie sa actionam imediat atunci cand ne-o cer circumstantele si vedem clar oportunitatea de a putea asigura generatiilor viitoare un trai mai sigur, mai bun. Realizarea acestui obiectiv este datoria noastra fata de cetateni”, a declarat sefa statului.

Maia Sandu a precizat ca cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana este adresata lui Emmanuel Macron, presedintele Frantei, tara care detine rotativa a Consiliului Uniunii Europene, si ca ea va fi depusa la Bruxelles in zilele urmatoare.

„Republica Moldova trebuie sa aiba un parcurs european clar. Suntem pregatiti sa facem totul pentru realizarea acestui obiectiv national fundamental. Cetatenii au ales aceasta optiune. Ei vad viitorul tarii noastre in Uniunea Europeana. Stim care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam si suntem pregatiti de lucru. Pas cu pas, hotarat, vom parcurge toate etapele pentru a construi viitorul prosper si pasnic al cetatenilor din Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Ultimele stiri