16.4 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăStirea zileiMoment de rara sinceritate la televiziunea rusa de stat: Toata lumea a...

Moment de rara sinceritate la televiziunea rusa de stat: Toata lumea a tacut!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

O caracteristică a conflictului în curs de desfășurare a fost fluxul aparent neîntrerupt de imagini de la televiziunea de stat rusă, în care gazdele și analiștii se angajează în ceea ce a fost încadrat ca fiind propagandă pro-Moscova galopantă. Cu toate acestea, a apărut acum un clip dintr-o emisiune recentă, în care analistul de apărare Mihail Khodaryonok oferă o evaluare extraordinară și extrem de critică a războiului, potrivit traducerii realizate de Francis Scarr de la BBC.

Sosirea ajutorului european înseamnă că „un milion de soldați ucraineni înarmați va deveni o realitate a viitorului foarte apropiat”.

„Trebuie să ținem cont de acest lucru în calculele noastre operaționale și strategice, situația în această privință se va înrăutăți sincer.”

El spune că nivelul de profesionalism al unei armate este determinat de nivelul de pregătire și de „moralul și disponibilitatea acesteia de a vărsa sânge pentru patrie”.

Khodaryonok spune că ideea că soldații sub contract sunt profesioniști este „înrădăcinată” în mintea politologilor ruși, dar realitatea este diferită.

„Departe de asta! Departe de asta!”, spune el.

„Dar dorința de a-și proteja patria, în sensul în care există în Ucraina, chiar există acolo, ei intenționează să lupte până la ultimul om.”

El citează „clasicii marxism-leninismului”, spunând că „în această privință nu au fost proști”.

„În cele din urmă, victoria pe câmpul de luptă este determinată de un nivel ridicat al moralului personalului, care varsă sânge pentru ideile pentru care este pregătit să lupte.”

În ceea ce privește NATO, și cu referire la posibila intrare a Suediei și Finlandei în alianță, el subliniază importanța menținerii „unui simț al realismului politico-militar”.

„Dacă îl depășești, atunci mai devreme sau mai târziu realitatea istoriei te va lovi atât de tare încât vei regreta”, spune el.

„Nu vă angajați în jocuri de sabie cu rachete în direcția Finlandei. De fapt, pare destul de amuzant. La urma urmei, principala deficiență a poziției noastre politico-militare este că, într-un fel, ne aflăm într-o izolare geopolitică totală și că, oricât de mult am urî să recunoaștem acest lucru, practic întreaga lume este împotriva noastră.”

Scarr spune că discuția continuă încă câteva minute după clipul postat, timp în care contestă sugestia făcută de prezentator că este doar Occidentul împotriva Rusiei, spunând că sprijinul Indiei și Chinei pentru această țară „nu este atât de necondiționat”.

Încă o dată, comentarii atât de sincere și de tăioase cu privire la strategia și perspectivele Rusiei în conflict sunt aproape nemaiauzite la televiziunea de stat și este imposibil să se evalueze cu exactitate impactul remarcilor sale asupra unui public neobișnuit cu o astfel de franchețe.

De asemenea, va fi interesant de observat dacă Khodaryonok va fi invitat din nou la astfel de emisiuni în viitorul apropiat.

Ultimele stiri