29.8 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăStirea zileiNeamtLectie de viata: La 107 ani tanti Anica e la fel de...

Lectie de viata: La 107 ani tanti Anica e la fel de activa ca acum 50 de ani! Care e secretul ei?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Are mai mulţi ani decât o arată numărul de la poarta ei. 107 ani, iar ea locuieşte la numărul 104. Aşa îi place unei bătrâne din judeţul Neamţ să spună.

Şi partea bună e că femeia nici nu pare să simtă vârsta. Se ţine atât de bine că n-are nevoie de niciun ajutor în gospodărie. Iată la ce se pricepe cel mai bine şi care ar putea fi secretul unei vieţi atât de lungi.

Dacă ar putea alege, tanti Anica n-ar mai vrea înainte, ci înapoi. Ar vrea să fie din nou tânără. Şi în putere. Deşi cu asta nu prea are probleme

Se mişcă greu, dar face destulă treabă. Singură taie lemne, hrăneşte găinile şi urcă pe scaun ca să ia mămăliga de pe sobă. Şi n-are niciun pont miraculos pentru cei 107 ani ai ei. A băut numai apă din fântână şi niciodată nu şi-a calculat caloriile la masă. Tanti Anica a făcut mari 7 copii şi are 25 de nepoţi şi strănepoţi. Deşi nu mai are cea mai bună memorie când vine vorba de vârstele lor, i-ar recunoaşte pe toţi dintr-o mie.

Femeia este una dintre cele mai în vârstă persoane din ţară. S-a născut şi a crescut în acelaşi sat, acolo s-a îndrăgostit şi tot acolo şi-a cumpărat locul de veci. Doar aşa, preventiv. Odată, câţiva indivizi au mers să fure din casa bătrânei. O credeau neputincioasă, dar nu le-a ieşit planul. Femeia i-a pus mai întâi pe jar şi abia apoi a fugit la vecini. Când îşi termină toată treaba, tanti Anica se aşază liniştită pe pat şi aşteaptă cu urechile ciulite scârţâitul porţii. Să vină un nepot, un copil, cei care îi aduc bucuriile.

Sursa: Observator TV.

Ultimele stiri