Acasă Gorj Lectie de viata! La 85 de ani Tanti Lenuta merge zilnic, pe...

Lectie de viata! La 85 de ani Tanti Lenuta merge zilnic, pe jos, peste 24 de kilometri pentru a duce lapte la oras!

26

Vă plângeți pe jobul plătit foarte prost și condițiile de lucru insuportabile? Bunicuța Elena din Târgu Jiu, la vârsta de 85 ani, își câștigă bănuțul prin efortul zilnic.

La anii săi, oferă servicii de livrare a laptelui ecologic, de la vaca sa, merge câte 12 kilometri, ducând pe o bicicletă fără pedale câte 7 litri de lapte, pe care îl vinde cu 2 lei litru. Chiar dacă este greu, dar tanti Lenuța nu se lasă bătută. Ați depune atâta efort pentru 3 euro la vârsta de 85 ani?

Elena Calotă este văduvă de mai bine de 15 ani şi are o pensie de urmaş de numai 376 lei, relatează adevarul.ro.

Bătrâna are doi copii şi patru nepoţi, însă aceştia sunt plecaţi la casele lor şi foarte rar trec pe la ea. Pentru a mai câlştiga câţiva bănuţi, bătrâna merge cu lapte la mai mulţi clienţi din municipiul Târgu Jiu.

O dată la două zile, tanti Lenuţa pleacă din satul Bucureasa, unde locuieşte, spre Târgu-Jiu. Merge pe jos şase kilometri până la oraş şi alţi şase înapoi. Sticlele cu lapte le pune într-o plasă pe care o agaţă de coarnele unei biciclete fără pedale. Nu ştie să meargă pe bicicletă şi nu ar putea, dar se foloseşte de aceasta pentru a duce mai uşur sticlele cu lapte.

„Merg până la Tudor (n.red. Liceul Tudor din Târgu Jiu) să duc lapte. Merg cu mare greutate, pe lângă o bicicletă care nu are pedale. Nu duc decât 6 – 7 litri de lapte. Pe jos mă duc, nu ştiu să merg pe bicicletă. O dată la două zile mă duc la Târgu Jiu să duc lapte proaspăt abonaţilor.

Bicicleta mea nu are pedale, o folosesc să duc greutatea pe ea. Când vin de la Târgu Jiu mă întorc cu pâine multă că am un câine şi nişte pui, că ori boabe ori pâine, tot trebuie să le cumpăr. Mă trezesc la 4 dimineaţa, la 6 plec şi mă întorc pe la 11:00 – 12:00. Plec de dimineaţă ca să nu mă prindă căldura”, spune bătrânica.

Bunicuţa are probleme cu circulaţia şi se vaită că o dor picioarele, dar mintea este la fel de ageră ca la tinereţe.

„Nu am lucrat. Am pensie de urmaş. Soţul a murit de 15 ani. De atunci sunt singură. Este foarte greu singură. dar nu am ce face. Ce să fac, să mă omor? Doamne fereşte! Eu mă rog mult la Dumnezeu. Să ştiţi că Dumnezeu m-a ajutat, că sunt momente grele şi El m-a ajutat să rezist”, a povestit bătrâna de 85 de ani.

lenuta

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos