Acasă Gorj Geniul de la tara! Un barbat din Gorj si-a CONSTRUIT in bucatarie...

Geniul de la tara! Un barbat din Gorj si-a CONSTRUIT in bucatarie si prin curte UN TRACTOR complet functional!

14

Un român din Gorj și-a construit singur, la el în curte, un tractor cu piese pe care le-a cumpărat de la diverse persoane pe care le-a adaptat pentru vehiculul lui.Caroseria a făcut-o manual, aşa că întreaga investiţie nu a depăşit 1.500 de lei.

„Motorul este Mecedes sută la sută. Cutia de viteaze este de-a noastră de Aro 10. Ambreiajul este de Moskvich. Electromotor e de Moskvich. Bordul e de Audi, volanul este de Dacie”, spune Vali Martin.

Bărbatul şi-a dorit un tractor de când se ştie, dar nu a avut niciodată suficienţi bani să-şi cumpere unul. Aşa că s-a descurcat cum a putut. În grădina din faţa blocului a muncit doi ani ca să îşi vadă visul împlinit.

A fost foarte greu să umbli prin târguri, să găseşti tot felul de piese, să le modifici, pentru că nu are nimic de tractor în el. Sunt numai piese adaptate”, spune Vali Marin, pentru digi24.ro

Cel mai mai dificil a fost să obţină caroseria. Bărbatul a folosit bucăţi de metal pe care le-a prelucrat pentru a da forma unui tractor clasic întâlnit pe drumurile agricole din ţară.

Carcasa de ambreiaj este făcută în bucătărie. Am avut motorul în bucătărie, cutia de viteze şi în bucătărie am asamblat carcasa de ambreiaj”, povestește Vali Marin.

După ce a terminat de asamblat tractorul l-a adus la ţară, în comuna Aninoasa, unde lucrează un teren agricol de un hectar.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos