33.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăACTUALITATELegaturile secrete dintre directorii Primariei Sector 2 si firma Geca Impex PM...

Legaturile secrete dintre directorii Primariei Sector 2 si firma Geca Impex PM SRL au ajuns pe masa DNA-ului!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primaria Sectorului 2 atrage atentia opiniei publice asupra jafului, posibilului conflict de interese si trafic de influenta de la Administratia Domeniului Public Sector 2 (ADP S2), institutie aflata in subordinea Primariei Sectorului 2. O serie de fapte si o multime de documente preluate si de presa de-a lungul vremii, reprezinta o baza importanta de informatii ce ar trebui cercetate de catre DNA.

Un raport al Curtii de Conturi dezvaluie ca 72% dintre contractele incheiate de catre ADP sector 2, in perioada 2011-2012, au fost acordate fara licitatie, prin achizitie directa. Metodele atribuirii unor contracte catre firmele de casa ale lui Ontanu, prin achizitie directa desi, conform legii, era obligatorie organizarea unei licitatii, ridica suspiciuni intemeiate, documentate deja care ar trebui sa atraga atentia procurorilor.

Declaratie de avere Guse Lucia“Jaful si abuzurile trebuie sa inceteze la ADP S2. O parte considerabila dintre contractele semnate de ADP S2, care are un buget anual in jur de 70 de milioane de RON, sunt incheiate cu firma Geca Impex PM SRL, detinuta de catre Gelu Palamaru. Acesta detine si restaurantul Casa Comana, aflat in vecinatatea Complexului Turistic Comana, acolo unde opresc si iau masa ‘turistii’ trimisi in pelerinajele organizate de Primaria Sectorului 2”, spune Dan Cristian Popescu.

Firma Geca Impex PM este responsabila si de intretinerea si amenajarea Parcului Tei, acolo unde a avut loc tragicul eveniment in care Ionut Anghel, copilul de doar 4 ani, a fost sfâsiat de câini. Mai mult, la procesul care a avut loc si in cadrul caruia au fost acordate despagubiri de natura materiala si morala, in valoare de 2,4 milioane de euro, prin omisiune intentionata, societatea Geca Impex PM nu a fost chemata in garantie pentru a raspunde in solidar cu ADP Sector 2.

Geca Impex PM a beneficiat doar in 2012 de doua contracte cu dedicatie care pot face obiectul unei anchete DNA: in regim de urgenta, nemotivat, 1 milion de lei, fara licitatie, pentru intretinere, reamenajare, plantari in parcuri, scuaruri si platbande si  3.759.500 de lei, intr-o licitatie cu un singur participant, pentru furnizarea si montarea de mobilier.

Declaratie de avere Raducanu ElenaCandidatul PNL atrage atentia si asupra faptului ca “exista suspiciuni rezonabile de fapte de coruptie referitor la cele patru persoane din conducerea ADP S2 – anume Cristian Lemnaru, Director General al ADP S2, Negru Daniela, Director Tehnic ADP S2, Raducanu Nuti, Sef Serviciu Licitatii ADP S2 si Guse Luci, sefa spatiilor verzi ADP S2. Toti cei patru detin vile impunatoare si neinspirat de identice, construite pe domeniul lui Gelu Palamaru, Resortul Turistic Casa Comana”!

Astfel de fapte de coruptie, dare si luare de mita si trafic de influenta, prevazute la art. 289-292 din Codul Penal, reprezinta o uzanta pentru administratia ultimilor ani la sectorul 2.

Candidatul PNL solicita autoritatilor competente sa se sesizeze cu privire la cele semnalate mai sus in vederea verificarii persoanelor si faptelor si tragerea acestora la raspundere conform legilor in vigoare.

Case Comana 1

 

Ultimele stiri