24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăEconomieLege noua: proprietarii de apartamente vor plati mai mult! Bucurestiul da tonul

Lege noua: proprietarii de apartamente vor plati mai mult! Bucurestiul da tonul

in:

Stiri pe acelasi subiect

Scumpiri pe banda rulantă în 2024

Managerii de întreprinderi din economia românească nu văd cu...

Salariul minim va creşte la 3.300 de lei brut. Cât va ajunge să fie la 1 ianuarie

Guvernul a agreat să majoreze salariul minim pe economie,...

Viața în Capitală ar putea să devină mult mai scumpă pentru românii care decid să devină proprietari de apartamente. Oamenii ar urma să fie nevoiți să scoată mii de euro din buzunar, ceea ce ar însemna câștiguri substanțiale pentru dezvoltatorii imobiliari. Cum speră autoritățile locale să rezolve problema traficului din București.

Prețurile apartamentelor din București ar putea să fie majorate cu câteva mii de euro, viitorii proprietari putând fi obligați să scoată și 10.000 de euro în plus din buzunar pentru a cumpăra o anexă pe care este posibil să nu o folosească niciodată.

Traficul este una dintre cele mai mari probleme ale celor care locuiesc în Capitală și a fost tema principalelor promisiuni făcute de Nicușor Dan în timpul campaniei pentru funcția de primar. În septembrie 2021, edilul afirma că muncipalitatea elaborează un nou regulament de parcare prin care ar urma să fie asigurate spații pentru banda unică sau pentru pistele de biciclete.

„Cercul vicios în care noi ne învârtim de ani de zile este că oamenii nu renunță la mașină, pentru că transportul public nu merge. Nerenunțând la mașină, o parchează pe prima bandă, legal sau ilegal, în funcție de caz, și atunci nu ai loc să pui benzi pentru transportul public. Acesta este cercul vicios în care ne învârtim de ani de zile.

O să vedeți foarte curând o propunere de regulament de parcare. Nu o să fie iubită de o parte din oameni, o să fie iubită de alta”, a declarat Nicușor Dan, pentru TVR 1, în 29 septembrie 2021.

Se pare că în PMB se vorbește despre o măsură ce va fi considerată de mulți controversată. S-ar dori ca viitorii proprietari de apartamente să fie obligați să își cumpere și un loc de parcare odată cu locuința, condiționarea fiind aplicabilă chiar și celor care nu dețin un autoturism, scriu jurnaliștii Profit.ro, citând surse politice.

O asemenea obligație ar însemna o creștere substanțială a prețurilor apartamentelor, un loc de parcare fiind vândut, în prezent, cu până la 10.000 de euro.

Nicușor Dan: „Sistemul de semaforizare din Bucureşti are nevoie de o abordare integrată”

Luni, primarul general al Capitalei a anunțat că sistemul de semaforizare din Bucureşti are nevoie de o abordare integrată, urmând a fi implementat un proiect în acest sens.

„Sistemul de semaforizare din Bucureşti are nevoie de o abordare integrată, sistematică. De ani de zile se mai pun 2, 3, 5 semafoare într-un an, fără a se rezolva nimic de fapt. Documentaţia la nivel de studiu de prefezabilitate pentru întregul sistem de semaforizare a fost finalizată de colegii de la ADI Transport Public.

Invitaţia este deschisă oricărei firme interesate. E important ca studiul de fezabilitate să fie unul profesionist. În urma realizării proiectului vom avea 500 de intersecţii semaforizate legate cu serverul central prin fibră optică. De asemenea, vom reconfigura sistemul de semnalizare în mai multe intersecţii existente (de exemplu, separarea direcţiei înainte de virajul la stânga)”, a transmis Nicușor Dan.

Potrivit edilului, valoarea totală estimată a investiţiei este de 50 de milioane de euro.

Ultimele stiri