9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăEconomieRomanii trebuie sa inceapa sa stranga cureaua! Expert BNR: ”Costul pe care...

Romanii trebuie sa inceapa sa stranga cureaua! Expert BNR: ”Costul pe care trebuie să-l plătim din cauza războiului e obligatoriu”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Scumpiri pe banda rulantă în 2024

Managerii de întreprinderi din economia românească nu văd cu...

Zona de incertitudine pe care o traversăm odată cu declanșarea războiului din Ucraina este mai mare ca niciodată.

Trebuie să fim cu toții conștienți că urmează o perioadă economică dificilă pentru Romănia, a declarat, pentru Știrile PRO TV, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

Într-un interviu acordat corespondentului PRO TV Paul Angelescu, pentru emisiunea România Te Iubesc, Dan Suciu a admis faptul că situația creată de izbucnirea războiului în Ucraina a dat naștere unor provocări noi, pe care însă, deocamdată, Banca Națională le poate gestiona.

Paul Angelescu: Până și la Banca Națională navigați pe ape tulburi?

Dan Suciu: „Absolut. Zona de incerrtitudine e atât de mare cum n-a fost niciodată. E evident acest lucru. (…) În contextul dat, ne putem acomoda la ce putem vedea acum ca provocări. Dar trebuie să fim cu toții conștienți că urmează o perioadă economică dificilă. Nu urmează o perioadă de triumf economic. E o perioadă economică dificilă, dar costul pe care trebuie să-l plătim e obligatoriu, pentru a face față acestei provocari militaro-politice extrem de periculoase.”

Dan Suciu a explicat că, în noul context geopolitic, România are unele dezavantaje, comparativ cu alte state europene.

Dan Suciu: „(Aceste dezavantaje) vin mai ales din elemente structurale profunde ale economiei românești, si anume inflația, care e deja destul de ridicată; vine din prețurile la energie, și un deficit bugetar semnificativ, cel mai mare din Europa, care, într-o perioadă de criză nu poate fi compensat. El va fi, inevitabil, o povară pentru România.”

Ultimele stiri