Acasă ACTUALITATE Lege pentru „combaterea turismului electoral”. Un deputat PNL vrea sa blocheze fraudele...

Lege pentru „combaterea turismului electoral”. Un deputat PNL vrea sa blocheze fraudele in Romania

45

Foto: FacebookDeputatul PNL Gigel Ştirbu anunță că a depus un proiect de lege pentru „combaterea turismului electoral”, care prevede că nu mai pot vota pe listele electorale permanente persoanele care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală de mai puţin de un an înaintea datei alegerilor.

El susține că prin acest proiect, depus la începutul acestei noi legislaturi, va fi stopat turismul electoral.

  • „Concret, nu mai pot vota pe listele electorale permanente persoanele care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală de mai puțin de un an de zile înaintea datei scrutinului. De ce? Pentru că sunt cetățeni care îşi fac viză de flotant cu 3, 4, 5 zile înainte, o săptămână sau cu o lună înainte de ziua alegerilor, apoi, își exercită dreptul constituțional de a vota acolo, iar patru ani de zile nu mai calcă prin acea localitate.
  • Este inadmisibil ca prin votul astfel viciat din localitățile respective, de către cetățenii care nu locuiesc în comunitățile respective, să fie compromise programele de dezvoltare ale localităților! Stop turismului electoral!”, a scris Gigel Știrbu, pe Facebook.

Proiectul vizează modificări la Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, Legea administrației publice locale nr. 215/2001, precum și Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos