Acasă Dezvoltare personala Liber să luăm lumină de Paști! Credincioșii vor putea merge la Înviere...

Liber să luăm lumină de Paști! Credincioșii vor putea merge la Înviere fără nicio restricție

Premierul Florin Cîțu a avut miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte. În urma discuțiilor s-a stabilit ca în noaptea de Înviere să fie permisă circulația persoanelor în afara locuinței până la ora 2. 

Măsura ar urma să se aplice atât pentru Paștele Catolic, cât și pentru Paștele Ortodox.

Participarea la slujbă se va face cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară, precizează surse participante la discuțiile de marți.

La discuțiile cu reprezentanții cultelor religioase au mai participat vicepremierul Kelemen Hunor, șeful DSU Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, consilierul prezidențial Sergiu Nistor – Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale, Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun, și Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCTP matura pe jos cu liderul PSD, Marcel Ciolacu: „Sa se duca insotit de preot si intr-o sectie ATI in noaptea de Inviere”
Articolul următorAnaliză marca Oreste Teodorescu: ”Previzibil de lamentabila prestație a mesianicului Vlad Voiculescu!”