Acasă Dezvoltare personala Patriarhia Română: ”E necesar să se modifice regulile impuse pentru înmormântări”

Patriarhia Română: ”E necesar să se modifice regulile impuse pentru înmormântări”

53

Modificarea regulilor înmormântărilor este imperios necesară, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. „Umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”, susține Bănescu.

„Modificarea unei legi draconice, concepute sub presiunea izbucnirii unei epidemii și a necunoscutului care o însoțea, o lege care prin urmările ei directe afectează și azi, la peste un an de zile de la promulgarea ei, familiile îndurerate ale celor decedați de COVID, care nu-i pot înmormânta pe aceștia demn și conform tradiției religioase în care s-au născut, a devenit imperios necesară”, susține Vasile Bănescu.

Conform acestuia, cultele religioase din România au solicitat modificarea acestei legi excesive și au purtat recent un dialog fertil cu autoritățile competente în acest sens.

„Practic, (aproape) toată lumea pare să fi înțeles necesitatea modificării. Prelungirea așteptării ei devine dureroasă și nu mai are în acest moment o rațiune suficientă. Umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”, se arată în mesajul Patriarhiei, conform Digi24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUn medic român a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia
Articolul următorRaed Arafat: Dacă am învăţat ceva din această pandemie este că…