Acasă ACTUALITATE Libertatea de exprimare? Un barbat din Arad a fost amendat pentru ca...

Libertatea de exprimare? Un barbat din Arad a fost amendat pentru ca a injurat Jandarmeria pe facebook

125

Un bărbat din Arad a fost amendat de către jandarmi, marţi după-amiază, cu 1.000 de lei, după ce ar fi înjurat pe Facebook, la o postare a unui agent economic.

„Un echipaj de Jandarmerie s-a sesizat din oficiu despre faptul că un bărbat a adus injurii şi expresii jignitoare, printr-un comentariu, la o postare făcută de către o persoană juridică pe o reţea de socializare. Injuriile erau adresate atât autorului postării respective, cât şi subiecţilor prezentaţi în text. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au reuşit identificarea autorului comentariului respectiv şi s-au deplasat la domiciliul acestuia. Bărbatul nu s-a arătat prea surprins când s-a trezit cu jandarmii la uşă, bănuind care este motivul vizitei”, a transmis Jandarmeria Arad.

Bărbatul a primit amenda pentru „injurii şi expresii jignitoare adresate pe o reţea electronică de socializare, fiind de natură să lezeze demnitatea şi onoarea persoanelor la care a făcut referire”, conform Legii nr. 61/1991, republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Jandarmeria Arad aminteşte că, în conformitate cu o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţelele de socializare reprezintă spaţiu public întrucât „prin natura lor reţelele de socializare sunt destinate accesului public/oricărui utilizator”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentA disparut virusul chiar inainte de Sarbatori! Guvernul anunta marea relaxare de Craciun si Anul Nou!
Articolul următorUniunea Europeana ne obliga sa ridicam salariul minim in Romania la 3500 de lei