Acasă ACTUALITATE Lider al unei tari vecine Romaniei: Problemele in Balcani VOR EXPLODA in...

Lider al unei tari vecine Romaniei: Problemele in Balcani VOR EXPLODA in 2017!

1269
În regiunea Balcanilor, „butoiul cu pulbere al Europei”, există o mulţime de probleme nesoluţionate, care „abia aşteaptă momentul să explodeze”, a declarat ministrul de externe sârb Ivica Dacic, într-un interviu pentru agenţia de presă Beta, preluat luni de TASS.

„În regiune există multe probleme care au fost ascunse sub preş şi abia aşteaptă momentul să explodeze. Nu este bine”, a estimat ministrul sârb, potrivit Agerpres.

În aceste condiţii, Serbia trebuie, în opinia lui Dacic, să-şi asume un rol constructiv. „Politica noastră este o politică a păcii, stabilităţii, concilierii şi majorării încrederii în regiune, iar aceasta este fundamentul stabilităţii în întreaga Europă”, a subliniat şeful diplomaţiei sârbe.

Dacic a supus criticilor Croaţia, care „şi-a înteţit retorica antisârbă şi încearcă să contracareze aderarea Serbiei la UE”, şi a calificat drept greşeală a Belgradului recunoaşterea Macedoniei, care „acum votează mereu pentru independenţa Kosovo”.

În opinia ministrului sârb, rolul politicii externe constă în „a apăra în cel mai bun dintre modurile posibile interesele de stat şi cele naţionale”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos