Lider PSD: „Ca medic, va spun ca prin termoscanare se acceseaza toate datele personale”

3549

Deputatul PSD Catalin Radulescu, sustine ca prin termoscanare „se acceseaza toate datele personale”. Radulescu a tinut sa mentioneze ca este medic.

„Eu am studiat si ca medic chestiunea asta si din punct de vedere al legalitatii si a respectarii drepturilor omului. Masurarea temperaturii nu poate s-o faca decat un cadru medical. Nu poti sa pui pe unul sa masoare temperatura, care n-are nicio specialitate medicala, nici macar asistent medical nu e.

Eu am inteles ca prin termoscanare deja se acceseaza toate datele personale, deci e fara acordul persoanei. Nu se respecta legea care iti asigura dreptul la informatii private. Inteleg ca prin termoscanare faciala deja in momentul ala autoritatile respective monitorizeaza intr-un fel sau altul orice fel de persoana din Romania, pentru ca iti ia datele”, a afirmat Radulescu pentru Digi24.

El a mai sustinut caoamenii cu temperatura vor fi arestati.

„Ca sa interzici intrarea intr-o locatie a unui om sa faca cumparaturi pentru ca are 37 de grade iarasi este o prostie, deci este o incalcare a dreptului fundamental de miscare.

Sa vina cei de la o sectie de Politie sa-l ridice si sa-l duca la spital iar este ingradirea unui drept, pentru ca cel putin omul ala trebuie sa mearga acasa. Dar din ce am inteles de la ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, in momentul in care temperatura este peste 37,3 grade, prin termoscanare se anunta o sectie de politie care vine si te ridica.

Toate astea trei la un loc reprezinta niste incalcari grave. Nu poate sa existe o autoritate care sa ma urmareasca pe mine fara sa aiba niciun fel de motiv sa stie in orice moment unde sunt, unde intru, de ce intru”, a mai spus Radulescu.