13.4 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăSocialLiderii musulmani din Romania trag un MARE SEMNAL de ALARMA: Pericolul vine...

Liderii musulmani din Romania trag un MARE SEMNAL de ALARMA: Pericolul vine din exterior si e reprezentat DE ALTE RELIGII

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...
Reprezentanţii cultului musulman din România atrag atenţia asupra existenţei unor lăcaşuri de cult musulman care nu au avizul Muftiatului şi unde se propagă ”idei religioase necunoscute” şi solicită autorităţilor să le închidă şi să acorde o atenţie mai mare problemelor comunităţii musulmane.Muftiatul Cultului Musulman din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani (UDTTMR) şi Uniunea Democrată Turcă (UDTR) cer autorităţilor române, într-un comunicat de presă comun, să acorde o mai mare atenţie problemelor cu care se confruntă comunitatea musulmană, ”în această perioadă tensionată la nivel internaţional”.

“Muftiatul Cultului Musulman din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani şi Uniunea Democrată Turcă solicită autorităţilor române ca în această perioadă tensionată la nivel internaţional să acorde o mai mare atenţie problemelor cu care se confruntă şi comunitatea musulmană din România şi care odată scăpate de sub control ar putea avea repercusiuni asupra întregii societăţi. Este vorba despre existenţa, pe teritoriul României, a lăcaşurilor de cult musulman în care se propagă idei religioase necunoscute, lăcaşuri care nu au avizul Muftiatului Cultului Musulman din România. Despre existenţa lor şi despre pericolul pe care acestea îl prezintă, noi, reprezentanţii celor trei instituţii, am atras atenţia şi în cadrul unei întâlniri pe care am avut-o la începutul anului cu parlamentarii constănţeni”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Reprezentanţii comunităţii musulmane consideră că trebuie urmat modelul din Marea Britanie unde lăcaşurile care propagă fundamentalismul sunt închise.


Citeste si:

Cum e vazut Statul Islamic in SINGURA comuna din Romania predominant MUSULMANA!

VIDEO – ”Îmbratisati-ma, daca aveti incredere in mine!” Un musulman s-a LEGAT le ochi si centrul Parisului si a facut zeci de oameni SA PLANGA!


“Pentru o gestionare cât mai eficientă a acestei probleme considerăm că trebuie urmat modelul din Marea Britanie, acolo unde lăcaşurile în care se propagă fundamentalismul sunt închise. De asemenea, solicităm din nou public reglementarea legislativă a înfiinţării şi funcţionării lăcaşurilor de cult cu precădere a celor islamice. Considerăm că orice lăcaş de cult, indiferent de confesiune, trebuie să fie avizat de cultul căruia îi aparţine şi de alte instituţii abilitate ale statului”, se mai precizează în comunicat.

Conform sursei citate, ”în aceeaşi măsură, personalul care oficiază slujbe ar trebui să fie avizat atât de cultul căruia îi aparţine, cât şi de Ministerul Educaţiei”, astfel putând fi evitate cazurile în care diverşi cetăţeni îşi asumă statutul de reprezentanţi ai comunităţii musulmane, ignorând instituţiile statului român.

“Astfel, vom evita situaţiile în care anumiţi cetăţeni străini sau români îşi asumă statutul de reprezentanţi ai comunităţii musulmane, vorbesc în numele acesteia şi oficiază slujbe, ignorând instituţiile abilitate ale statului român. Departe de noi gândul de a crea panică sau de a ne evidenţia în vreun fel în spaţiul public în această perioadă şi aşa destul de agitată. Cu toate acestea, ne vedem obligaţi să semnalăm aceste derapaje pentru a nu ajunge în situaţii similare celei din Franţa. Nu vrem ca asupra unor comunităţi istorice, precum cea turcă şi tătară din România, care şi-au câştigat un respect deosebit în România şi care sunt parte a mozaicului etnic dobrogean, să planeze suspiciuni sau, mai rău, să fie marginalizate şi chiar stigmatizate”, mai spun reprezentanţii comunităţii musulmane.

De asemenea, aceştia solicită ajutorul autorităţilor şi pentru identificarea tuturor lăcaşurilor de cult islamic din România.

“Profităm de această ocazie pentru a face un apel la cultele recunoscute oficial şi la autorităţile administraţiei publice locale să ne ajute să identificăm toate lăcaşurile de cult islamic existente pe teritoriul României. Orice alte voci care vin cu diferite opinii privind strategia de promovare a Religiei Islamice pe teritoriul României nu numai că nu sunt avizate, dar nu au nici studiile de specialitate în domeniul teologiei islamice, iar cel mai grav fapt este că nu îşi vor asuma eşecul în cazul unui eveniment similar cu cel din Franţa”, se mai arată în comunicatul.

Ultimele stiri