36.6 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăACTUALITATELiderul PSD Mihai Tudose a gasit fraierii: „Toti romanii sunt vinovati de...

Liderul PSD Mihai Tudose a gasit fraierii: „Toti romanii sunt vinovati de falimentul Euroins”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a sustinut, intr-un interviu pentru Prima TV, ca toti romanii sunt „vinovati” pentru falimentul companiei de asigurari Euroins.

„Cine e vinovat pentru falimentul Euroins?”, a fost intrebat Tudose.

„O sa va socheze raspunsul: noi toti”, a pretins Tudose.

„Eu nu ma simt vinovat”, i-a raspuns jurnalistul.

„Aproape toti. Incepand cu ASF. Toata lumea vinde asigurari cu 10 lei, apare unul care le da cu doi lei. Si tu zici ca-i bine. Ei ar trebui sa fie medicul de familie care face preventie. Ca el se comporta ca un anatomopatolog sa vada de ce-ai murit, nu asta era ideea. Doi: Consiliul Concurentei. Vezi ca vine unul in piata si face o isprava, iar tu te uiti dupa stele. Trei: ala care se asigura, romanul nostru, care isi ia asigurare dintre raftul cu cartofi si taraba cu castraveti, cu 1 leu 50, si e multumit ca are hartiuta aia. Nu se intreaba: frate, dar daca pe mine ma loveste unul cu o asigurare tot de la taraba de castraveti?”, a mai spus Tudose.

Sefii ASF, Nicu Marcu si vicepresedintele Cristian Rosu, au refuzat sa raspunda concret la intrebarile jurnalistilor si ale parlamentarilor cand au fost intrebati despre primele incasate in anul 2022.

Libertatea a dezvaluit ca presedintele Nicu Marcu a incasat 15 salarii in loc de 12 in 2022.

„Vreau sa va spun ca toate veniturile mele sunt publice defalcat pe provenienta”, a spus Nicu Marcu, presedintele ASF. Insa primele incasate nu sunt trecute in declaratia de avere.

Vicepresedintele Cristian Rosu a fugit pus si simplu pe holurile Parlamentului cand a fost intrebat despre prima de performanta. El a replicat pe un ton rastit la intrebarile jurnalistului de la Libertatea: „Aveti un fix!”.

El a lovit cu foile si dosarul pe care il tinea in mana de doua ori in telefonul cu care era inregistrat de jurnalist.

Cristian Rosu a refuzat sa raspunda daca l-a informat pe Marcel Ciolacu despre posibilul faliment al Euroins Romania. Pe 8 martie, presedintele PSD a anuntat ca o firma din piata asigurarilor s-ar putea sa intre in faliment, iar un vicepresedinte ASF l-a cautat. Surse parlamentare sustin ca Rosu si-a obtinut functia de la ASF cu ajutorul PSD.

„Au incasat sefii ASF prima de performanta in 2022, cand Euroins Romania se prabusea? O intrebare legitima. Nu si pentru sefii ASF.

Cristian Rosu, cel cu mustata si ochelari, este vicepresedinte ASF. Multi spun ca este, de fapt, numarul 1 in ASF pe zona de asigurari. Este printre decidentii pentru tot ceea ce se intampla in piata de asigurari, iar falimentele City Insurance si Euroins Romania au fost in parohia lui.

Cristian Rosu este mentionat de Marcel Ciolacu pe 8 martie, cand spune ca un vicepresedinte ASF l-a cautat. In aceeasi zi, Ciolacu anunta un posibil faliment in piata de asigurari. Rosu are sustinerea PSD pentru functia de vicepresedinte ASF si colaboreaza direct cu partidul cand vine vorba de proiecte de legi in domeniul asigurarilor.

Nu imi aduc aminte in ultimii 15 ani ca politicieni, de la Dragnea, la Ponta, la Simion sau oricine, sa aiba o astfel de atitudine cand este intrebat ceva simplu: ati incasat prima de performanta in 2022? Anul trecut, Euroins Romania se prabusea, iar acest lucru era evident in ASF.

Nu cred ca vreun politician isi mai permite astfel de atitudini. O are insa un vicepresedinte ASF.

Nervozitatea lui Rosu, dar si a lui Nicu Marcu, presedintele ASF, demonstreza ca acesti oameni au uitat ca trebuie sa mai raspunda la intrebari, ca banii pe care ii incaseaza nu sunt vreun secret de stat.

ASF e stat in stat, iar controlul parlamentar e o gluma. Totul se negociaza direct cu sefii de partide si alte institutii din statul roman. Presa si Parlamentul nu merita raspunsurile lor”, a comentat jurnalistul Cristian Andrei.

Ultimele stiri