fotbal_47922500Liga Profesionista de Fotbal a decis ca intrecerea interna sa se reia cu o saptamana mai devreme decat era programat initial. Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a precizat ca a luat aceasta decizie din pricina programarii meciurilor din cupele europene.

In urma cu doi ani, LPF a primit o amenda din partea UEFA pentru ca a programat o etapa intermediara in zilele in care se desfasurau partide din UEFA Champions League si Europa League.

„In primul rand, televiziunile care transmit meciurile, au solicitat acest lucru pentru ca atunci cand doream noi sa programam o intermediara, era saptamana de cupele europene si Digi si Dolce, care transmit Liga Campionilor si Europa League, nu au voie sa televizeze, in zilele in care dau jocuri de cupe europene, alte partide in direct. In plus, noi, LPF, am primit o amenda de 100.000 de euro acum doi ani, cand am pus meciuri din Liga 1 intr-o zi in care se juca Champions League. Forul continental ne-a sanctionat cu acea suma, dar ne-a anulat amenda pentru ca in urmatorul sezon am respectat intelegerea”, a declarat Dumitru Dragomir.