34.1 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăACTUALITATELiviu Dragnea prins cu minciuna! A declarat ca nu-i cunoaste pe actionarii...

Liviu Dragnea prins cu minciuna! A declarat ca nu-i cunoaste pe actionarii Tel Drum, fostii lui prieteni din facultate si colegi de trupa rock!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Intr-o investigatie publicata de Adevarul in 2011, Liviu Dragnea declara ca nu ii cunoaste pe actionarii firmei Tel Drum, care  era abonata la contracte cu Consiliul Judetean Teleorman, condus pe atunci de actualul presedinte al PSD. Jurnalistii au descoperit insa ca actionari erau doi fosti colegi de facultate si de trupa rock ai lui Dragnea, scrie aktual24.ro. Unul dintre ei este Gheorghias Mugurel, zis „Melcul”, acum in centrul unei investigatii de presa privind afacerile din Brazilia ale sefului PSD.

Il stiu pe Marian Fiscuci, care a detinut Tel Drum, pentru ca este tot din Teleorman. Nu‑i stiu pe actionarii de acum. Sa stiti ca foarte multe alte firme au contracte cu Consiliul Judetean Teleorman, nu doar Tel Drum”, sustinea Liviu Dragnea pentru Adevarul, in 2011.

Actionari la Tel Drum erau insa doi fosti colegi de facultate ai liderului PSD, Gheorghias Mugurel si Dobrescu Liviu, zis „Sobolanul”. Impreuna cu acestia, Dragnea a cantat si intr-o trupa rock.

„Melcul” a recunoscut atunci relatiile cu Dragnea: „Da, am fost colegi la Facultatea de Transporturi, am cantat cu el intr-o trupa. Ce-i rau in asta? Nu aveam prea multe optiuni pentru a ne distra. Nu pot spune ca am tinut legatura cu el. Acum il stiu asa, na, cum il stiu si pe presedintele Basescu, de la televizor”, spunea Gheorghias.

O investigatie realizata de Rise Project arata ca „Melcul” a intrat in afaceri in Brazilia inca din 2010, cu un an inainte de acest articol din Adevarul, in care Dragnea sustinea ca nu isi mai cunoaste fostul coleg de facultate si prieten.

„Totul a inceput in 2010 cand Mugurel Gheorghias, zis ‘Melcul’, fost coleg de facultate si de trupa rock cu Liviu Dragnea, a infiintat in orasul brazilian firma M&J Investimentos Turisticos LTDA. L-a luat drept tovaras in companie pe Campos Junior, viitorul partener al lui Comana, care a primit un singur procent din afacere. Brazilianul era util pentru contactele sale extinse si pentru ca legile locale le impun strainilor sa coopteze cel putin un localnic in firmele lor.

Gheorghias infiintase firma ca sa investeasca in hoteluri, restaurante si alte bunuri imobiliare, conform documentelor de la registrul din Fortaleza. M&J Investimentos Turisticos Ltda a fost infiintata cu un capital social consistent de 1,8 milioane de reali, echivalentul a aproape un milion de dolari in 2010. Suma este foarte mare pentru o firma cu raspundere limitata”, scrie Rise Project.

„Stim insa ca in perioada 2010-2011, adica dupa infiintarea firmei braziliene, Gheorghias a adus bani in Brazilia pentru firma M&J Investimentos Turisticos in cel putin sase randuri. Cele sase intrari de capital sunt prezentate drept “investitii directe din Romania”. Ele au fost inregistrate in baza de date a Bancii Centrale a Braziliei insa sumele nu sunt publice.

La data infiintarii firmei braziliene, de cealalta parte a oceanului, in Romania, Gheorghias era administrator si actionar in firma Tel Drum, firma privatizata in 2002 de Consiliul Judetean Teleorman. Seful PSD era atunci presedintele Consiliul Judetean. Dragnea a negat in cateva randuri ca ar avea vreo legatura cu Tel Drum, insa cert este ca o parte consistenta din banii firmei privatizate provin din afaceri facute cu autoritatile din Teleorman in perioadele in care Dragnea a fost fie prefect, fie presedintele CJ”, mai scriu jurnalistii de la Rise Project.

Ultimele stiri