Acasă Sanatate Lotiuni de plaja contrafacute, cu efect toxic asupra corupului, vandute in Romania!...

Lotiuni de plaja contrafacute, cu efect toxic asupra corupului, vandute in Romania! Uite ce trebuie sa scrie pe eticheta!

24

Comisarii de la protecţia consumatorilor şi medicii avertizează populaţia asupra loţiunilor de plajă contrafăcute, vândute de comercianţi ca fiind produse naturale obţinute din plante.

Pentru a nu-şi pune sănătatea în pericol, cei interesaţi de aceste cosmetice trebuie să le cumpere din locuri autorizate, cu termen de valabilitate şi mod de utilizare în limba română.

Înainte de a cumpăra produsele cosmetice trebuie să citească cu foarte mare atenţie eticheta. Acea etichetă conţine principalele elemente care îl caracterizează: denumirea, producătorul, compoziţia, termenul de valabilitate sau data durabilităţii minimale. Foarte important este să citească instrucţiunile de utilizare ale produsului”, spune dr. Dorina Rednic.

Potrivit autorităţilor responsabile cu protecţia consumatorilor produsele cosmetice trebuie cumpărate din magazine autorizate şi de la producători certificaţi.

”Lipsa inscripţionării cu elemente de identificare, informare cerute de legea cosmeticelor, netraducerea în limba română a tuturor menţiunilor de pe etichetă şi a tuturor instrucţiunilor de utilizare, lipsa avertidmentelor, netraducerea în limba română a avertismentelor”, mai spune spune dr. Dorina Rednic.

Sursa: Rador

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos