Acasă Stirea zilei Lucian Bute ESTE CURAT! Comisia internationala a decis ca NU s-a dopat...

Lucian Bute ESTE CURAT! Comisia internationala a decis ca NU s-a dopat si poate reveni in ring!

Lucian Bute a scapat de suspendarea pentru dopaj si poate reveni in ring. Decizia a fost luata de Comisia de box a Districtului Columbia, care a acceptat scuzele romanului depistat pozitiv in luna aprilie, la meciul cu Badou Jack.
Lucian Bute a spus in fata comisiei care l-a audiat ca nu a consumat intentionat substante interzise si a reusit sa ofere explicatii solide, conform Journal de Montreal.

Sportivul nostru va plati 50 de mii de dolari unei organizatii care lupta pentru combaterea dopajului si poate reveni in ring.

Bute a acceptat o suspendare de 6 luni, dar aceasta a expirat pe 6 noiembrie.

In aceste conditii, romanul se va intoarce in ring in 2017, la o data ce nu este cunoscuta momentan.

La audieri, avocatii lui Lucian au demonstrat ca sportivul nostru nu s-a dopat intentionat. Ei au aratat ca moleculele de Ostarina gasite in organismul lui Lucian au fost cauzate de consumul unui produs contaminat, luat la recomandarea preparatorului fizic.

Daca nu ar fi fost iertat de aceasta comisie, Lucian ar fi fost suspendat probabil pentru trei ani, iar cariera sa s-ar fi incheiat.

Sportivul nostru si-a sustinut tot timpul nevinovatia si a continuat sa se antreneze, fiind convins ca va scapa fara o pedeapsa aspra. Deocamdata nu se cunosc detalii despre viitorul adversar, dar sunt sanse mari ca Bute sa lupte din nou pentru titlul IBF.

Bute a fost depistat pozitiv cu Ostarina pe 20 aprilie, la meciul cu Badou Jack. Ostarina nu este un steroid anabolizant, dar are aceeasi rezultat in privinta cresterii rezistentei si a masei musculare.

Lucian Bute, 36 ani, a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 pana in 2012, interval in care si-a aparat centura de 9 ori. El are in palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal si 3 infrangeri la profesionisti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCel mai mare PELERINAJ la mormantul parintelui Arsenie Boca va avea loc in cateva zile! Zeci de mii de credinciosi, din toata tara, sunt asteptati la Prislop!
Articolul următorSchimbari importante in PERMISELE AUTO! Toti SOFERII trebuie sa stie asta!