Acasă Stirea zilei Lucian Bute vs Denis Grachev, o lupta inegala?

Lucian Bute vs Denis Grachev, o lupta inegala?

30

Dupa infrangerea in fata pugilistului Carl Froch, Lucian Bute va boxa in Canada cu rusul Denis Grachev. Multi specialisti spun ca fostul campion mondial IBF nu este pregatit moral pentru meciul acesta, si ca va fi invins pentru a doua oara, iar sansele de a-si apara reputatia si de a recastiga centura sunt mult diminuate.

Dupa randuri si randuri de critici, Bute e in sfarsit laudat de presa americana.

Scott Gilfoid, de la site-ul boxingnews24.com, lauda decizia pugilistului roman de a boxa cu rusul Denis Grachev.

„Puteti sa spuneti ce vreti despre Lucian Bute, dar a aratat mult curaj atunci cand a decis sa boxeze cu rusul Denis Grachev. Ii trebuie mult tupeu unui boxer precum Bute, de 32 de ani si abia invins prin KO de Froch, sa lupte cu un tip asa puternic si talentat precum Grachev”, scrie sursa citata.

„In acest moment, am mai mult respect pentru Bute decat am pentru Froch. Grachev e un adversar mult mai periculos decat Yusaf Mack (urmatorul adversar al lui Carl Froch – n.red.). Lupta cu Grachev va fi un adevarat test pentru Bute. In opinia mea, rusul loveste mai puternic decat Froch si va fi un oponent foarte serios pentru Bute”, continuat site-ul american.

Lupta cu Grachev ar putea insemna insa sfarsitul carierei pentru boxerul nascut la Pechea.

„Grachev e luptatorul perfect pentru Bute, care vrea sa pregateasca lupta revansa cu Froch. Totusi, daca Bute nu-l poate invinge pe rus, atunci e clar ca trebuie sa se retraga din box. E un test mare pentru Bute, unul pe care daca nu-l poate depasi e un semnal ca trebuie sa atarne manusile in cui”, mai scrie Gilfoid.

Lupta dintre Lucian Bute si Denis Grachev e programata pe 3 noiembrie, la Montreal.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos