Acasă Stirea zilei Topul retelelor sociale din lume

Topul retelelor sociale din lume

45

Retelele sociale precum Facebook, Google+, Twitter si altele, cu mare impact asupra rezultatelor cautarii pe Internet, au reusit sa creeze o adevarata revolutie in materie de comunicare. Se estimeaza ca in viitorul apropiat ele vor depasi modelele de livrare a informatiilor prin intermediul televiziunii, radioului sau ziarelor.

Care este insa reteaua cu cea mai semnificativa raza de actiune din lume? Dar una care are cei mai multi urtilizatori sau chiar o alta ce seduce in special femeile ori utilizatorii de telefonie mobila?

GlobalWebIndex a intocmit, ca in fiecare an, grafice pe baza unor rapoarte ale clientilor sai, cuprinzand elemente ce privesc al doilea trimestru al anului in curs. Iata raspunsurile barometrului GlobalWebIndex, asa cum reies de pe portalul Journal du Net.

Aria de acoperire

Facebook acopera de departe mai mult de 40% din populatia Internetului de pe glob. Totusi, GlobalWebIndex constata ca Google+ are avantajele sale odata cu integrarea la diferitele servicii ale companiei cu sediul in Mountain View, pentru a putea patrunde piete diferite. In schimb, reteaua Viadeo este in urma rivalului sau LinkidIn.

Cei mai multi utilizatori activi

Fara nicio surpriza, tot Facebook ramane cu mult in fata celor doi rivali in materie de utilizatori activi. Totusi, este surprinzator sa vezi Google+ depasind Twitter din acest punct de vedere. O performanta ce se explica prin faptul ca GlobalWebIndex include in calculele sale integrarea Google+, asa cum am mai spus, la alte servicii ale grupului care accelereaza activitatea sa.

Raportul barbati/femei

Reputatia retelei feminine pe care o cultiva Pinterest (ce permite fixarea preferintelor pe un corkboard virtual) nu pare obtinuta prin uzurpare. Dupa datele GlobalWebIndex, 54% dintre utilizatorii sai sunt femei. Agentia precizeaza totusi ca o retea ca Facebook numara mai multi utilizatori „femei” pe pietele sale cele mai mature, cum ar fi SUA.

Varsta utilizatorilor

Mai mult de 55% dintre utilizatori au sub 35 de ani. Per ansamblu se observa putine diferente privind varsta utilizatorilor fiecarei retele sociale. Majoritatea indica o varsta situata intre 16 si 35 de ani. Facebook detine cel mai important procentaj al utilizatorilor trecuti de 45 de ani. 21% dintre ei apartin astfel acestei categorii.

Mobil si tableta

Vestea buna pentru Facebook, ce urmareste sa valorifice versiunea sa principala Web, este ca doar 5% din membrii sai folosesc in exclusivitate un mobil sau o tableta. De asemenea, de notat ca cele trei retele sociale se bazeaza pe multi utilizatori accesandu-si spatiul lor prin mai multe instrumente: calculator, mobil sau tableta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos