27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăACTUALITATELudovic Orban: Primarii din România trebuie să ajute fraţii din Basarabia! Un...

Ludovic Orban: Primarii din România trebuie să ajute fraţii din Basarabia! Un român când spune “Ţara mea!”, nu se referă doar la el, ci la toţi românii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor din România, Ludovic Orban, susţine  că Unirea dintre Republica Moldova şi România trebuie să fie şi o unire a resurselor de infrastructură.

Ludovic Orban a vorbit despre aceste aspecte în cadrul Conferinţei reprezentanţilor comunităţilor locale din România şi Republica Moldova, care se desfăşoară la această oră la  Bucureşti, în sala “C.A. Rosetti” a Parlamentului.

În incipitul discursului său, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a ţinut să-i felicite pe tinerii din Platforma Unionistă Acţiunea 2012 pentru activitatea acestora în impunerea în spaţiul public a proiectului unionist.

“Când văd că o mână de tineri generează mai multe evenimente decât o fac ministerele, stau şi mă întreb ce fel de judecată e asta. Eu cred că un român când spune “Ţara mea!”, nu se referă doar la el, doar la soarta lui, ci la toţi românii; eu cred că un român care hotărăşte să intre în viaţa publică trebuie să înţeleagă că Unirea nu se face doar cu vorbe, ci şi cu resurse, cu infrastructură, cu punţi administrative – cum este cea a înfrăţirilor de astăzi -, cu punţi economice, cu punţi spirituale. Cred că după aceste alegeri locale, toţi cei care vor rămâne sau vor deveni români, trebuie să aibă un lucru în vedere: să ajute fraţii din Basarabia”, a declarat Ludovic Orban.

450 de înfrățiri vor fi perfectate astăzi între localitățile din România și cele din Republica Moldova. Acordurile de înfrăţire stabilesc acţiuni comune pentru dezvoltare în domeniul economic, educaţional, cultural şi sportiv al administraţiei publice locale.

1.000 de primari din România şi Republica Moldova, miniștri, deputați și senatori, reprezentanți ai mediului asociativ și specialiști în domeniul economic și al administrației publice locale participă la evenimentul organizat la Parlamentul României, scrie infoprut.ro.

Conferinţa este organizată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, Grupul inter-parlamentar „Prietenii Unirii”, Institutul pentru Cultură şi Drepturi Europene şi în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

 

Ultimele stiri