Acasă ACTUALITATE Lui Vasile Blaga n-o sa-i placa asta! Ce face Caracatita transpartinica din...

Lui Vasile Blaga n-o sa-i placa asta! Ce face Caracatita transpartinica din Constanta disperata ca pierde Puterea!?

13

Vechii liberalii si noii pesedisti din Constanta si-au dat mana facand arc peste timp si peste puterea de la Bucuresti astfel ca incearca tot ce pot pentru a-l neutraliza pe principalul candidat la Primaria Constanta, rectorul Academiei Navale, Vergil Chitac.

Schimbarea de la Bucuresti care a culminat cu alegerea presedintelui Klaus Iohannis nu a prins bine in teritoriu unde vechile gasti transpartinice se pregateau asiduu sa-si prelungeasca cu orice pret influenta si legatura cu banul public fara a tine cont de reasezarea politica la nivel national. In speta absorbtia PDL in PNL. Acest lucru este valabil si la Constanta, unul dintre cele mai bogate municipii din tara, unde dupa retinerea lui Radu Mazare nici “noii” social-democrati nici „vechii” liberali nu sunt impacati cu schimbarea.

Intr-o ultima incercare de a-l bloca pe principalul candidat la fotoliul de primar al muncipiului Constanta, Vergil Chitac, – care a aderat de curand la PNL – , vechii liberali fac tot posibilul sa-i blocheze orice legatura cu structurile partidului si sa-i neutralizeze echipa de campanie.

 

Crezand ca se afla intr-o discretie totala presedintele liberalilor Gheorghe Dragomir ia cerut lui Ionut Barbu, de la Seaview Adv. sa-i faca rost de numarul lui Cristian Sfichi de la BAE Systems pentru a-i sugera sa renunte la colaborarea cu firma de PR care se ocupa de organizarea de campanie a lui Vergil Chitac in data de 22 februarie la ora 12, adica in pragul anuntarii candidatilor oficiali. O ora mai tarziu fostul presedinte al organizatiei municipale PNL Constanta, Matei Constantin ii cerea unui angajat al Seaview Advertising, Nicu Carastere sa-i faca rost de acelasi numar de telefon al lui Cristian Sfichi, semn ca problema a devenit arzatoare intre actualii si fostii lideri liberali.

 

Cum arata caracatita?

Ionut Barbu este legat direct de afacerile lui Radu Mazare fiind anchetat de DNA. Presa locala subliniaza ca Ionut Barbu este unul dintre vesnicii abonati la contracte cu Primaria Constanta si cunoscut ca apropiat al primarului Radu Mazare si al actualului lider PSD Felix Stroe. Acum el este acuzat de DNA ca alaturi de alte persoane a derulat actiuni infractionale. Barbu a fost asociat cu Elan Schwartzenberg in SeaView Media si Seaview Advertising.

In emisiunea Jocuri de Putere din 18 februarie s-au facut dezvaluiri despre colaborarea cu Securitatea lui Ceausescu a lui Gheorghe Dragomir, presedintele PNL Constanta, despre care surse de incredere spun ca a avut o activitate intensa in calitatea lui de colaborator si ca in respectivii ani s-a si legat prietenia cu Felix Stroe, seful PSD Constanta. Contactat de jurnalistii Realitatea.net, presedintele PNL Constanta a declarat ca a fost militar in trupele de Securitate, dar ca nu facea „decat sa execute ordine in armata”.

Felix Stroe este urmasul lui Mazare la presedentia PSD Constanta si Directorul Regiei de Apa Constanta in ultimul deceniu. De retinut ca Felix Stroe, a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie in dosarul Catalin Voicu, fara a se preciza ce calitate are in cercetarea procurorilor anticoruptie. Surse judiciare, preluate de Agerpres, au declarat ca directorul Regiei de Apa Constanta a fost audiat ”pentru posibilele infractiuni savarsite de senatorul PSD Alexandru Mazare in dosarul Voicu”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos