Acasă ACTUALITATE Lupul paznic la oi: Zeci de politisti prinsi ca ajuta grupari de...

Lupul paznic la oi: Zeci de politisti prinsi ca ajuta grupari de contrabanda si crima organizata!

628

Procurorii DIICOT – Structura Centrala efectueaza miercuri dimineata, impreuna cu ofiteri DGA, peste 150 de perchezitii in judete din sudul si vestul tarii.

Actiunea vizeaza destructurarea unor grupari infractionale care conlucreaza in vederea comiterii infractiunii de contrabanda.

Potrivit surselor, gruparile erau protejate de mai multi politisti, care primeau periodic sume de bani de la liderii gruparilor de contrabandisti.

Sunt vizati membrii mai multor grupari de contrabanda cu tigari, foarte bine organizati, similar unui sindicat infractional. Liderul gruparii platea taxe de protectie politistilor de frontiera din Mehedinti. In ancheta este vizat inclusiv seful acestei structuri, precizeaza Digi24.

Astfel, printre cei care ar fi asigurat protectie sau chiar ajutor membrilor retelelor de contrabandisti sunt subalterni ai sefului Politiei de Frontiera Mehedinti, care nu luau masuri atunci cand transporturile cu tigari treceau din Serbia in Romania, ba chiar ajutau ca acestea sa treaca frontiera fara probleme.

Pentru aceste transporturi, piata de desfacere cuprindea judete din vest, din sud si din sud-vestul tarii. Prejudiciile aduse prin aceste fapte au fost de cateva sute de mii de euro, potrivit estimarilor din utimele luni, de cand gruparile au inceput sa fie monitorizate.

Nu doar politisti de frontiera ajutau aceste grupari, ci si politisti rutieri sau de la combaterea criminalitatii organizate.

Cele 150 de perchezitii au loc la domiciliile celor suspectati de comiterea acestor fapte.

Peste 80 de persoane urmeaza sa fie aduse la audieri.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos