25.8 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATEJustitieMai multe depouri CFR Calatori din Bucuresti si opt judete, PERCHEZITIONATE in...

Mai multe depouri CFR Calatori din Bucuresti si opt judete, PERCHEZITIONATE in dosarul de coruptie din Timis

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga: „Nu am luat, am dat!”

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga, Ion...

Perchezitii la depourile CFR Calatori din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov, Sibiu, Ploiesti, Arad, Suceava si Iasi in dosarul de coruptie in care sunt vizate mai multe persoane cu functii de conducere din institutii din Timis.

cfr

Direcţia Naţională Anticorupţie arata, intr-un comunicat de presa, ca in dosarul privind fapte de coruptie si asimilate celor de coruptie, au loc 48 de perchezitii in Bucuresti si judetele Timis, Cluj, Brasov, Sibiu, Arges, Prahova, Arad, Suceava, Galati, Iasi si Constanta, dintre care 20 la institutii publice si restul la sediile unor societati comerciale si la locuintele unor persoane suspectate in aceasta cauza.

Surse judiciare au declarat ca printre cele 20 de institutii publice unde se fac perchezitii sunt Consiliul Judetean Timis, Directia Prestari Servicii din CJ Timis, Asociatia Dezvoltare Intercomunitara Apa – Canal Timis (care functioneaza in sediul CJ) si Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului Bucuresti.

De asemenea, au loc perchezitii la depourile CFR Calatori din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov, Sibiu, Ploiesti, Arad, Suceava si Iasi.

Procurorii au facut percheztţii şi la locuinta presedintelui CJ Timis, Titu Bojin, din comuna Remetea Mare, la locuinta lui George Didila din Bucuresti, si la sediul SC Ecomet West SRL, tot din Capitala.

Titu Bojin a fost scos de mascati din sediul Consiliului Judetean Timis si va fi dus la Bucuresti, pentru a fi audiat la DNA, in dosarul in care este suspectat de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Sursele judiciare au precizat ca la DNA structura centrala va fi dus, cu mandat de aducere, si Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.

De asemenea, vor fi ridicati, in baza unor mandate de aducere, si dusi la audieri, la DNA Timis, in calitate de suspecti, 17 edili, respectiv primarul orasului Buzias Alger Viorel Ilas, primarul orasului Recas Ion Alin Neamtu, primarul comunei Boldur, Constantin Cristian Stoi, primarul comunei Parta, Mihai Petricas, primarul comunei Otelec, Csaba-Zoltan Szabo, primarul comunei Victor Vlad Delamarina, Iona Sima, primarul comunei Satchinez, Dan Florin Ion, primarul comunei Beba Veche, Ioan Bohancanu, primarul comunei Margina, Ionel Costa, primarul comunei Jimbolia, Dariu Adrian Postelnicu, primarul comunei Comlosu Mare, Ovidiu Nicolae Stefanescu, primarul comunei Cheveresu Mare, Marcel Muia, primarul comunei Carpinis, Ioan Sima, primarul comunei Sandra, Luchian Savu, primarul comunei Lovrin, Vasile Graur, primarul comunei Birda, Gheorghe Marius Stoian, si primarul comunei Voiteg, Tudor Nicolae Marinescu.

Tot cu mandat de aducere vor fi dusi, la DNA Timişoara, Claudiu Ilaş – managerul Muzeului Satului Banatean, Martian Corneliu Doros – director in cadrul Directiei de Prestari Servicii Timis, Ervin Luci – director la Administratia Bazinala a Apelor Banat, Horatiu Mircea Simion – directorul regional al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara si Aurel Costin Purceld – directorul economic al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara, au precizat sursele citate.

Potrivit unor documente ale procurorilor, Titu Bojin, folosindu-se de functia de presedinte al CJ Timis si de pozitia de lider al filialei judetene a PSD, ar fi identificat primarii din Timis, conduse de alesi locali din PSD, cu care George Didila, prin SC Ecomet West SRL, a incheiat contracte de achizitii publice, cu atribuire directa. In acest demers, Didila ar fi fost sprijinit atat de Titu Bojin, cat si de Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.

Anchetatorii au mai stabilit ca, in cazul in care primariile care au incheiat contracte cu SC Ecomet West SRL tergiversau plata contractelor incheiate, George Didila apela tot la Titu Bojin pentru a determina primarii sa plateasca, cu celeritate, aceste contracte.

Procurorii il suspecteaza pe Titu Bojin ca directiona alocari bugetare din bugetul Consiliului Judetean Timis catre unitati administrativ teritorial din judet, in vederea finantarii contractelor pe care acestea le aveau in derulare cu SC Ecomet West SRL.

Sumele de bani obtinute din contracte erau virate in conturile societtaii Ecomet West SRL, administratt de catre Marius Didila, care il anunta pe George Didila, iar acesta ii transmitea lui Bojin si Mihoc situatia incasarilor din contractele incheiate, potrivit acelorasi documente.

Sursa: Mediafax

Ultimele stiri