Acasă Social Preotia, o meserie BINE PLATITA! Patriarhul Daniel are un salariu lunar urias!

Preotia, o meserie BINE PLATITA! Patriarhul Daniel are un salariu lunar urias!

49

Daca esti preot in Romania inseamna ca iti merge bine din punct de vedere financiar. Iar daca mai esti si patriarh atunci este perfect. Dovada sta salariul urias pe care il primeste Patriarhul Daniel. Acesta primeste lunar 13.900 de lei, din care 7.731 de lei de la stat si 6.169 de lei din fondurile Arhiepiscopiei Bucureştilor. Din aceste venituri Patriarhul doneaza lunar 6.000 de lei pentru construirea manastirii din satul natal si pentru ajutorarea angajatilor saraci, potrivit Patriarhiei.

Patriarhul Daniel

In calitate de patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, presedinte al Sfantului Sinod, al Adunarii Nationale Bisericesti si al Permanentei Consiliului National Bisericesc, avand in subordine aproape 700 de angajati, Preafericitul Parinte Daniel primeste de la stat un salariu net de 7.731 de lei, iar ca mitropolit al Munteniei si Dobrogei si arhiepiscop al Bucurestilor, avand în subordine aproape 400 de angajati, el primeste un salariu net de 6.169 de lei, „nu de la stat, ci din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucurestilor”, precizeaza Patriarhia Romana intr-un comunicat.

Din banii primiti in fiecare luna, Patriarhul Daniel ofera 4.000 de lei pentru construirea bisericii manastirii din satul natal, Dobresti, judetul Timis, si pentru obstea ei monahala, precum si un ajutor financiar de 2.000 de lei pentru mai multi angajati saraci din Administratia patriarhala si din Administratia eparhiala, „care muncesc mult, dar au salarii mici”. „De asemenea, Patriarhul ajuta financiar si material (cu alimente sau haine) unii studenti, monahi si credinciosi mireni saraci care se afla in situatii dificile”, se mai arata in comunicatul Patriarhiei Romane.

Totodată, din initiativa proprie, Patriarhul Romaniei, asemenea celorlalti monahi care locuiesc in Resedinta patriarhala, plateste, din salariul sau, o contributie lunara pentru locuinta si o contributie pentru masa. Tot din salariul sau, patriarhul isi cumpara hainele, cartile si lucrurile strict necesare.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos